Poslovni Dnevnik

NOVE AMBICIJE BELLABEAT ŽELI STVORITI NAJVEĆI WELLNESS KLUB

Početkom 2020. domaći startup planira izbaciti novi proizvod

-

Početkom iduće godine Bellabeat, prvi domaći startup koji je ušao u Y Combinator, prvi koji je dosegao rekordnih 4,5 milijuna dolara investicij­e od ulagača iz Silicijske doline i prvi odavde koji je sklopio rekordni prodajni ugovor u SADu težak 6,5 milijuna dolara, na tržište će izbaciti novu generaciju svog proizvoda s kojim je i krenuo u globalnu ekspanziju. Riječ je o pametnom nakitu kroz koji bi, pomoću mobilne aplikacije i naprednih tehnologij­a, stvorili najveći svjetski wellness klub za žene.

Urška Sršen, suosnivači­ca Bellabeata kaže da se kompanija razvija i širi upravo na nove kategorije na vrlo kompetitiv­nom tržištu wellnessa. “Početkom 2020. godine na tržištu će se pojaviti naš novi pametni nakit, nove generacije i novog dizajna koji će mjeriti dodatne performans­e”, kaže Sršen.

Bellabeat je pokrenut 2014. godine i danas broji sedamdeset­ak zaposlenik­a, od čega čak 65 posto žena. Tvrtku, koja operativno posluje iz Zagreba dok joj je pravno sjedište u SADu, osnovali su hrvatski matematiča­r Sandro Mur, danas izvršni direktor tvrtke, i slovenska umjetnica Urška Sršen, kreativna direktoric­a tvrtke.

Prvi proizvod bio im je pametni privjesak Leaf, u obliku narukvice i lančića. U međuvremen­u je Bellabeat razvio nekoliko novih verzija Leafa, a trenutačno sa Swarovski kristalima razvija najnoviju inačicu. Usto, Bellabeat je proširio ponudu na vlastiti pametni sat Hybrid wellness watch, pametnu bocu vode Hydration tracker te Aroma diffuser s vlastitom linijom esencijaln­ih ulja.

Tvrtka je krajem 2017. zapala u krizu. Tada je otpustila dio zaposlenik­a i povukla se iz javnosti. Lani je Bellabeat primio drugu najveću startup investicij­u u Hrvatskoj, 14,2 mil. dolara od AOL Venturesa, i povećao broj radnika na 70. HamagBicro navodi da im je dao 1,49 mil. kuna. Na naš upit, Sršen o poslovanju kaže tek du su zadovoljni i ponosni na rezultate.

 ?? PD ?? Urška Sršen, suosnivači­ca i kreativna direktoric­a Bellabeata
PD Urška Sršen, suosnivači­ca i kreativna direktoric­a Bellabeata

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia