Poslovni Dnevnik

Predsjedni­ci bolja zaštita od Putinove

Čuvat će joj glavu Zagrebački obrt ovaj tjedan će Kolindi Grabar Kitarović darovati jedan svoj kišobran

- MARTA DUIĆ

Čuvat će joj glavu Zagrebački obrt ovaj tjedan će Kolindi Grabar Kitarović darovati jedan svoj kišobran

Kišobrani Cerovečki su na Facebooku objavili da će joj dati svoj protokolar­ni model i zaradili pohvale

Predsjedni­ca Kolinda Grabar Kitarović do kraja bi tjedna trebala dobiti protokolar­ni kišobran kako se ne bi ponovio trenutak u kojem kisne, kao na nedavnom finalu svjetskoga nogometnog prvenstva. Naime, kišobran će joj darovati zagrebački obrt Kišobrani Cerovečki u kojem kažu kako je ideja došla spontano, a njihova objava o toj odluci na Facebooku skupila je gotovo stotinu lajkova i niz komentara i pohvala. Za razliku od Kolinde Grabar Kitarović, ruski šef države Vladimir Putin je prvi imao protokolar­ni kišiobran iznad glave nakon finalne utakmice, a ruske službe objasnile su kako je briga o kišobranu briga osobe koja čuva pred-

Mateja Cerovečki

sjednika pa ga je ona s prvim kapima morala i otvoriti.

Tradicija kao temelj

Obiteljski obrt koji je nedavno dobio priznanje Hrvatske obrtničke komore kao jedan od najstariji­h obrta u Zagrebu, posluje od 1912. godine, a Tomislav Cerovečki preuzeo je biznis od oca. Trenutačno rade on i supruga, a proizvodnj­a i prodaja rastu kontinuira­no zadnjih nekoliko godi- na. “Otkad je Zagreb turistički procvao, posebno nam raste prodaja. Prošla je godina bila i više nego odlična, a osim turista i domaći kupci sve više cijene kvalitetu”, otkriva nam Mateja Cerovečki. Ipak, u ukupnoj prodaji 60 posto čine domaći kupci, a turiste najviše oduševljav­a činjenica da su kvalitetni i ručno rađeni.

Damski suncobrani

“Najpopular­niji je i dalje šestinski kišobran, a progurala se i kabanica Kaplja. Kišobrane šaljemo po cijelom svijetu, od Amerike i Australije, do zemalja EU i regije”, pohvalila se Cerovečki.

Objašnjava kako proizvodnj­a ovisi o više faktora, naravno u kišnim mjesecima i periodima proizvodnj­a i prodaja dosežu vrhunce, a u top mjesecima znaju proizvesti i više od sto kišobrana u svojoj radionici. Osim kišobrana u ponudi imaju i damske suncobrane i štapove, a često se upravo njihovi kišobrani poklanjaju kao poslovni pokloni jer rade po narudžbama i graviraju pa time od ‘običnog’ kišobrana dobijete personaliz­irani dar. Izvozne ambicije nemaju, kako tvrdi Cerovečki, oni radije ciljaju na kvalitetu po kojoj i jesu prepoznatl­jivi.

 ??  ?? Tomislav Cerovečki obrt je preuzeo od oca i time nastavio tradiciju
Tomislav Cerovečki obrt je preuzeo od oca i time nastavio tradiciju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia