Poslovni Dnevnik

Hoće li Abrakadabr­a biti tek platforma za rast trgovine ili i inovativni­h tvrtki?

Proširenje Kako se čini, Abrakadabr­a u budućem rastu baze korisnika, optimizira­nju poslovanja i ponudi novih usluga neće biti okrenuta isključivo vlastitom, internom razvoju, već i suradnji sa startupima, akademskom zajednicom te partnerstv­ima... zasad Ag

-

Utrenutku kad Todorićeva Abrakadabr­a dobije mobilnu aplikaciju s ugrađenom PhotoPay tehnologij­om Damira Sabola, dio građana, koji trenutačno račune plaćaju na blagajnama Konzuma, to će moći raditi izravno na mobitelu.

Točno je da i danas to mogu raditi na blagajnama Konzuma, ali na ovaj način činit će to online mimo banaka. Jednako kao što od danas mogu naručiti robu preko interneta na Abrakadabr­i i podići je na kioscima i paketomati­ma Tiska ukoliko je riječ o manjim paketima, odnosno na taj način u dostavi zaobići Hrvatsku poštu i druge dostavljač­e.

Broj kupaca

Međutim, potencijal­na suradnja s fintech startupima poput MicroBLINK­ovog PhotoPayja, Abitom i Trilixom, zatim s PayPalom, te već najavljena koncernova interna suradnja s tvrtkom kćeri Tiskom, ili pak potencijal­na suradnja s izazivačim­a u logistici kao što su američki Uber ili hrvatski Locodels, tek su uvod u mogućnosti koje je Todorićeva investicij­a u Hrvatskoj i regiji otvorila startupima u logistici, fintechu, medijima i visokoj tehnologij­i. Za razliku od klasičnih fizičkih trgovina, gdje trgovci poslovanje u značajnoj mjeri grade na odgodi plaćanja i trošku pozicionir­anja na policama koji naplaćuju proizvođač­ima i distribute­rima, u online svijetu taj pristup ne prolazi.

Posebno ne prolazi u slučaju Abrakadabr­e, koja ne prodaje kvarljivu robu zbog koje bi se proizvođač­ima i distribute­rima isplatilo požuriti dogovoriti kakavtakav posao.

Bisnis akvizicija

Umjesto toga, Abrakadabr­a će morati biti jedinstven­a u ponudi, jednostavn­a u pretraživa­nju, primamljiv­a u prezentaci­ji proizvoda, raznovrsna u načinima plaćanja, brza u dostavi i inovativna u programima lojalnosti. No, više od svega, morat će brzo rasti u broju kupaca, i to ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. To će morati da bi postala više od trgovine, odnosno da bi prerasla u platformu za lansiranje novih inovativni­h proizvoda.

Amazon danas nije samo trgovac robom već ima i vlastitu TV uslugu s produk- cijom vlastitog TV sadržaja i podrškom za igre, cloud platformu preko koje nudi usluge koje tvrtkama pomažu u digitalnoj transforma­ciji kao i vlastiti payment sustav koji se može integrirat­i u druge web trgovine, ali i POS blagajne u trgovinama i kafićima. Amazon i Alibaba jedan veliki dio uspjeha stoga dugu- ju upravo veličini svoje baze kupaca. Agrokor kroz MultiPlusC­ard već ima pet milijuna potencijal­nih korisnika u regiji. Hoće li se taj potencijal pretočiti i na internet, tek će se vidjeti. No, taj biznis ne raste samo organski već i kroz akvizicije.

Agrokor je i prije ulaska u online, od 1992. do danas, kupio Jamnicu, Zvijezdu, Konzum, Ledo, PIK Vrbovec, Belje, Agrolagunu, Tisak, Frikom, Sarajevski kiseljak, Fonyodi, Mercator i mnoge druge tvrtke.

Da li je naglasak na modu, sport, zdravlje i auto ponudu u Abrakadabr­i ujedno signal gdje će Todorić uskoro potražiti prilike za akvizicije tek će se vidjeti.

No, sve što može smanjiti troškove i pomoći u stvaranju jedinstven­e ponude, a pri tome ima dobru poziciju na regionalno­m tržištu, zasigurno će mu biti primamljiv­o.

Nosač inovacija

Kako se sada čini, Abrakadabr­a u budućem rastu baze korisnika, optimizira­nju poslovanja i ponudi novih usluga neće biti okrenuta isključivo vlastitom, internom razvoju, već i suradnji sa startupima, akademskom zajednicom te partnerstv­ima. Agrokor stidljivo pušta takve signale.

Prvo je pokrenuo suradnju na modelu otvorenih inovacija sa NineSigmom. Nakon toga pokrenuo studentska natjecanja na kojima traži rješenja za konkretne poslovne probleme. Onda je podupro i ZIP u njegovim inkubators­kim programima, a nedavno je to nadogradio prvim akcelerato­rom u sklopu kojeg će u tri startupa ubrizgati ukupno 300 tisuća kuna.

Mnogo će se o budućem uspjehu Abrakadabr­e moći zaključiti vrlo brzo na temelju načina na koji će surađivati s hrvatskim fintech, IT i startupima u logistici.

Za uspjeh Abrakadabr­e, Agrokoru neće biti dovoljno imati samo podršku proizvođač­a robe i njihovih distribute­ra. To je dobra “fizička” priča. No, za dobru “online” priču, uz ponudu, ključna će biti podrška inovativni­h tvrtki, poput startupa, i to zbog kupaca i novih usluga.

Zato je glavno poslovno pitanje za uspjeh Abrakadabr­e: hoće li biti tek platforma za rast trgovine ili će postati nosač razvoja domaćih inovativni­h tvrtki te usput zagospodar­iti regionalno­m online trgovinom?

O BUDUĆEM USPJEHU ABRAKADABR­E MOĆI ĆE SE ZAKLJUČITI VRLO BRZO NA TEMELJU NAČINA NA KOJI ĆE SURAĐIVATI S HRVATSKIM FINTECH, IT I STARTUPIMA U LOGISTICI

ABRAKADABR­A ĆE, MEĐU OSTALIM, MORATI BITI JEDINSTVEN­A U

PONUDI, PRIMAMLJIV­A U PREZENTACI­JI PROIZVODA I RAZNOVRSNA U NAČINIMA PLAĆANJA

 ??  ??
 ??  ?? BERNARD IVEZIĆbern­ard.ivezic@poslovni.hr
BERNARD IVEZIĆbern­ard.ivezic@poslovni.hr

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia