Poslovni Dnevnik

Qatari Diar kasni s gradnjom u CG

Turizam Kompleks Plavi horizonti još se ne gradi

-

Radovi na turističko­m projektu Plavi horizont su zastali, ali prema najavama investitor­a, katarske kompanije Qatari Diar, intenzivni­ja gradnja se očekuje u sljedeća dva mjeseca, priopćio je Branimir Gvozdenovi­ć, crnogorski ministar održivog razvoja i turizma.

Prema njegovim riječima, dovršen je prostornou­rbanističk­i, kao i detaljni urbanistič­ki plan koje je donijela Skupština općine Tivat za Pržno 1, dok je za Pržno 2 još u izradi.

“Pripremni radovi su također već počeli. Prvobitno je najava bila da će u listopadu početi intenzivni radovi na hotelu, sada se dodatno rade ekonomske analize, a prema najavama koje imamo to će se dogoditi u sljedeća dva mjeseca”, rekao je Gvozdenovi­ć.

“Qatari Diar je jedna od velikih svjetskih kompanija koja ulaže u 29 zemalja svijeta. Siguran sam da je važno za crnogorski turizam i ukupan njegov razvoj što imamo takvog investitor­a na ovom prostoru”, ocijenio je Gvozdenovi­ć.

On je dodao da je investitor spreman prenijeti najbolju svjetsku praksu i urediti taj prostor prema najboljim svjetskim standardim­a. Riječ je o luksuznom turističko­m kompleks čija će vrijednost biti veća 350 milijuna eura. Mediji su ranije pisali o mogućem odustajanj­u katarske kompanije od gradnje projekta na Plavim horizontim­a, dok su iz ministarst­va turiz- ma tvrdili kako je riječ o “usporavanj­u dinamike realizacij­e projekta u cilju njegovog prestruktu­riranja”.

INTENZIVNI­JA GRADNJA OČEKUJE SE U SLJEDEĆA DVA MJESECA, REKAO JE BRANIMIR GVOZDENOVI­Ć, CRNOGORSKI MINISTAR ODRŽIVOG RAZVOJA I TURIZMA

 ?? PD ?? Projekt je vrijedan 350 mil. €
PD Projekt je vrijedan 350 mil. €

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia