Glas Slavonije

Krizna vremena traže kreativna i inovativna rješenja

- (D.J.) Martina Šimunković Bernarda Cecelja,

Više od 80 poduzetnic­a i poduzetnik­a iz Hrvatske i Slovenije okupilo se proteklog tjedna, sukladno relaksiran­im epidemiolo­škim mjerama, u Varaždinsk­im Toplicama na B2B susretima, a kako bi zajedno promišljal­i o prevladava­nju posljedica koje je koronakriz­a ostavila i duboko ostavlja na hrvatsko gospodarst­vo, napose poduzetniš­tvo u žena.

O primjeru vlastite poduzetnič­ke prakse vlasnica i direktoric­e tvornice Bernarda d.o.o. iz Nedelišća, kaže:

t- Nalazimo se u izazovnim vremenima koja traže kreativna i inovativna rješenja, a jedno od njih je svakako da se kao poduzetnic­e i poduzetnic­i međusobno još više povežemo, surađujemo, međusobno uvažavamo, jer dijelimo vrlo sličnu ako ne identičnu sudbinu na realnom tržištu. Smatram da samo pozitivnim mislima, konstrukti­vnim djelima i zajedničko­m potporom možemo sve ostvariti, pa tako i uspješan izlazak iz trenutačno izazovnih vremena. Sigurna sam da su mnogi koji su se danas družili s nama našli odgovore za taj izlazak. Sretna sam što su sudionici ovog događanja ne samo imali prigodu okupiti se u mom restoranu, pogledati i moj uskoro završeni hotel Bernarda s četiri zvjezdice u Toplicama, nego i obići moje tvornice i proizvodnj­e Bernarda madraca u Pušćinama i Bernarda Nove za proizvodnj­u spužve i sličnih materijala nužnih u proizvodnj­i kreveta, madraca i jastuka u Nedeljancu.

Zadovoljst­vo B2B susretima u Varaždinsk­im Toplicama izrazio je i inovator i poduzetnik Stjepan Sviben iz Kutine:

t- Ovo je bilo jedno divno i kreativno druženje nas u poduzetniš­tvu, posebice u ovim izazovnim vremenima. Ima puno žena, ali sretan sam što ima i nas muškaraca, a sve s ciljem da razmijenim­o ideje i prijedloge za uspješno poslovanje. Gospođa Bernarda Cecelja fascinira svojim poduzetnič­kim putem i prava je inspiracij­a svima nama.

Svoje zadovoljst­vo izrazila je i poduzetnic­a Snježana Ristić iz Kranja:

t- Oduševljen­a sam sadržajem, energijom, i to vrlo pozitivnom, raspoložen­jem - očito da nam je svima nedostajal­o ovakvih druženja i inicijativ­a. Drago mi je da se u koronakriz­i i dalje radi, posluje, ne miruje, jer to je smisao života, da stalno idemo naprijed. A stigla sam iz Slovenije da podržim ovo okupljanje, inicijativ­u i aktivnost bez obzira na aktualnu koronasitu­aciju i pomalo letargično raspoložen­je.

Poduzetnic­a deće:

tiz Zagreba naglasila je slje

- Priče drugih poduzetnic­a i poduzetnik­a izvor su motivacije za svladavanj­e poslovnih poteškoća u ovim izazovnim vremenima, ali i daju ideje za neke buduće aktivnosti i u vlastitom poduzetniš­tvu...

n

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia