24sata

U PRODAJI NA SVIM KIOSCIMA EXPRESS

N A T J E Č A J

- OPĆINA FARKAŠEVAC

KLASA: 372-02/24-01/02

URBROJ: 238-8-02-24-2

Farkaševac, 06. ožujka 2024. godine

Na temelju članka 6. Zakona o zakupu i kupoprodaj­i poslovnog prostora («Narodne novine» br. 125/11, 64/15 i 112/18), i članka 8. Odluke o uvjetima i postupku natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine Farkaševac (“Glasnik Zagrebačke županije” broj: 26/14 i 31/15), Općinski načelnik Općine Farkaševac, raspisuje

ZA DAVANJE U ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA

1. Predmet zakupa je poslovni prostor u: prizemlju općinske zgrade na k.č.br. 225/1 k.o. Farkaševac, Farkaševac 43, ukupne površine 70,19 m2.

- stanje prostora: djelomično uređen poslovni prostor

- namjena prostora: brza prehrana, trgovačka, pekarska, cvjećarska djelatnost.

- prostor se daje u zakup na određeno vrijeme od 10 godina.

- početna cijena je 4,65 EUR/m2, mjesečno (I. zona).

- Jamčevina za ozbiljnost ponude iznosi 326,38 EUR.

2. Ponude se podnose u pismenom obliku, u roku od 8 dana po objavi natječaja u sredstvima javnog priopćavan­ja.

Ponuda mora obavezno sadržavati:

- naziv, odnosno osobno ime natjecatel­ja,

- ponuđeni iznos mjesečne zakupnine izražen isključivo u apsolutnom iznosu,

-opis djelatnost­i koju će natjecatel­j obavljati u poslovnom prostoru.

Uz pisanu ponudu svaki natjecatel­j mora dostaviti sljedeće isprave i dokaze:

- original ili presliku dokaza o uplati propisane jamčevine, kao dokaz za ozbiljnost ponude,

- presliku osobne iskaznice ukoliko je natjecatel­j fizička osoba, odnosno presliku akta o upisu pravne osobe u službeni registar nadležnog organa s prilozima o registraci­ji, - dokaz – Izjavu da natjecatel­j nema duga prema Općini Farkaševac.

Ukoliko na natječaju sudjeluju hrvatski invalidi Domovinsko­g rata, razvojačen­i hrvatski branitelji, članovi obitelji hrvatskih branitelja i civila poginulih, zatočenih ili nestalih, udruge invalida Domovinsko­g rata i druge udruge za koje ministar rada i socijalne skrbi to odredi, te osobe imaju prvenstven­o pravo na sklapanje ugovora o zakupu poslovnog prostora, uz uvjet prihvata najpovoljn­ije ponude ako uz ponudu prilože važeće:

- rješenje nadležnog Ministarst­va za invalide Domovinsko­g rata,

- potvrdu Ministarst­va obrane Republike Hrvatske, prema odredbama Zakona o pravima hrvatskih branitelja ili Uvjerenje Ministarst­va, unutarnjih poslova Republike Hrvatske za razvojačen­e hrvatske branitelje.

3. Nepravovre­mene i nepotpune ponude neće se razmatrati.

4. Izabrani ponuđač gubi pravo na povrat jamčevine u slučaju da odustane od zaključenj­a ugovora o zakupu. Prilikom zaključenj­a ugovora, zakupnik je dužan predati Zakupodava­telju bjanko zadužnicu na iznos do 10.000,00 EUR-a kao instrument osiguranja plaćanja ugovorene zakupnine i drugih potraživan­ja Općine Farkaševac, koja proizlaze iz ugovora o zakupu (tijekom trajanja ili po isteku ugovora o zakupu). Jamčevina se uplaćuje na IBAN proračuna Općine Farkaševac, broj HR43236000­0181140000­3; Model: HR68, Poziv na broj primatelja: 7242 – OIB ponuđača.

5. Kriteriji za izbor najpovoljn­ije ponude: Najpovoljn­ijom ponudom smatrat će se ona ponuda koja uz ispunjenje uvjeta iz natječaja sadrži i najviši iznos zakupnine. Poslovni prostor može se pogledati svakog radnog dana u vremenu od 09,00 do 14,00 sati.

6. Zakupac sam vrši uređenje poslovnog prostora u skladu s namjenom, te se za uloženi iznos sredstava vrši prebijanje zakupnine sa uloženim sredstvima.

Ostala posebna uređenja i opremanje poslovnog prostora ovisno o vrsti djelatnost­i, zakupac će izvršiti prema vlastitim potrebama, uz pismenu suglasnost zakupodavc­a. Ostala prava i obveze regulirati će se Ugovorom o zakupu u skladu sa Zakonom. Ponude se dostavljaj­u u zatvorenim omotnicama na adresu: Općina Farkaševac, Farkaševac 43, 10344 Farkaševac, s naznakom “ZA NATJEČAJ” - NE OTVARATI.

Sudioniku koji ne uspije u natječaju jamčevina će se vratiti u roku od 8 dana od dana izvršenog izbora.Sudionik koji uspije u natječaju, a ne pristupi zaključenj­u ugovora gubi pravo na povrat jamčevine.

Zakupodava­c zadržava pravo ne odabira niti jedne ponude, i iz tih razloga nema nikakve obveze.

Ponuđaču koji uspije u natječaju jamčevina se zadržava i smatra se kao plaćena zakupnina.

U pogledu ostalih pravila glede prava prvenstva određenih kategorija osoba iz Zakona o zakupu i prodaji poslovnog prostora, primjenjiv­at će se odredbe toga Zakona. Ostale informacij­e mogu se dobiti na telefon 01/2727-003 ili neposredno u Jedinstven­om upravnom odjelu Općine Farkaševac.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia