24sata

KLUB S OTOKA NUDI 6 MIL. EURA ZA FRIGANA

Transfer bi s bonusima mogao narasti na 10 milijuna, a ime zainteresi­ranoga kluba čuva se u tajnosti

- Piše: DANIJEL VUKUSIC

Za napadača Rijeke

Matiju Frigana (20) stigla je ponuda s Otoka od šest milijuna eura. S bonusima, transfer bi mogao dosegnuti 10 milijuna. Ime zainteresi­ranoga kluba još je tajna. Prije tri tjedna, nakon utakmice s Istrom, skaut Leicestera zadržao se na Rujevici u razgovoru s predsjedni­kom Damirom Miškovićem.

U HNL-u 26 utakmica, 14 golova i tri asistencij­e. Plus jedan gol u Kupu. Igra u oba smjera 90 minuta trčanja. A golgeter. To je Frigan. Spomenutih šest milijuna eura je iznos koji je Mišković još zimus za 24sata naveo kao početnu cijenu za prototip modernog napadača kojeg ima u momčadi, za golgetera čiji talent, radne navike, način igre, karakter i mentalitet jednostavn­o jamče uspjeh i veliku karijeru.

Dinamo je u finišu prošlog zimskog prijelazno­g roka bio vrlo blizu Friganova dovođenja. Sastanak na kojem je dogovoreno gotovo sve bio je 14. veljače u Zadru, ali kako se radilo o samom kraju "mercata", sutradan se ipak nisu stigli ispeglati baš svi detalji (koliko igrača i koja imena bi "modri", uz novac, dali za riječkog napadača), pa posao nije realiziran zbog manjka vremena.

su iz Maksimirsk­e 128 kontinuira­no potvrđival­i svoj izraziti interes, ali istodobno su tijekom cijelog drugog dijela sezone na Rujevicu još redovitije dolazili mnogi emisari, menadžeri i skauti inozemnih klubova, talijanski­h, engleskih, njemačkih, američkih, francuskih... Neki pokušavaju­ći zadržati inkognito plašt, a neki posve otvoreno, kao, primjerice, Leicester, čiji je skaut 6. svibnja na Rujevici nakon Derbija della Učka s Istrom 1961, čekao do kasno u noć kako bi mogao u miru sjesti i porazgovar­ati baš s Miškovićem. Vjerojatno neće trebati dugo da na površinu ispliva ime kluba koji je preuzeo vodstvo u lovu na Matiju Frigana, ali dečku cijena raste iz dana u dan i lako je moguće da je vrijednošć­u svojeg potencijal­a i potvrđenih kvaliteta financijsk­i već izašao iz okvira HNL-a. ■

U međuvremen­u

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ➤ Prema Transferma­rktu, Frigan vrijedi 850.000 eura
➤ Prema Transferma­rktu, Frigan vrijedi 850.000 eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia