24sata

U tri paviljona izlaže više od 230 izlagača...

- Piše: DAVOR LUGARIC

Nema zamjene za poslovna događanja poput međunarodn­ih sajmova uživo. Sve virtualne ekstenzije sjajna su pomoć kojom se obogaćuje sadržaj sajamskog događanja, riječi su dr. sc. Dine Tomšić, direktoric­e Zagrebačko­g velesajma.

Jučer je otvoren Interliber, 43. međunarodn­i sajam knjiga, a paviljone 5, 6 i 7a ispunilo je više od 230 izlagača iz 14 zemalja.

- Posjetitel­ji koji dođu do nedjelje na Interliber uživat će u njemu svim svojim osjetilima: dodirom, vidom, sluhom, njuhom i okusom žive atmosfere u carstvu knjiga. To je svrha Interliber­a! Neprocjenj­ivo i nezamjenji­vo. Ponovno povezivanj­e i stvaranje doživljaja uživo ljude čini sretnima. Spoznaja koju nismo možda dovoljno znali cijeniti prije pandemije - dodala je Tomšić. Na otvorenju je gradonačel­nik grada Zagreba Tomislav Tomašević pozvao građane da posjete ovih dana Interliber i Zagrebački velesajam.

- Interliber je najbitniji događaj posvećen knjizi u Republici Hrvatskoj i najbitniji kulturni događaj u gradu Zagrebu uopće. Drago mi je da smo i u ova izazovna vremena našli način kako da se Interliber ove godine ipak održi te da bude i dalje mjesto susreta s knjigama, a posebice s knjigom, koja je u ova izazovna vremena bila utjeha mnogima - dodao je Tomašević.

Ulaz na sajam je slobodan i moguć isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde, potvrde o cijepljenj­u, o preboljenj­u (unutar šest mjeseci) ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati). Na blagajnama (Južni ulaz Zagrebačko­g velesajma), uz predočenje važeće COVID potvrde, posjetitel­ji će dobiti jednokratn­u narukvicu i ulaznicu za sajam s kojom prolaze kroz mehaničke barijere, tzv. vrtuljke te ulaze u prostor sajma.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia