24sata

Tijelom je htio spasiti sina od buktinje, živi su izgorjeli

GORJELA COVID BOLNICA U požaru je umrlo 8 žena i 6 muškaraca, no među žrtvama su i dvije žene koje nisu bile pacijentic­e, ne znaju kako su se ondje našle

- Piše: ANAMARIJA BURAZER

Buktinja je bila golema jer je bolnički modul bio uglavnom od plastike Na mjestu na kojem su do četvrtka u noći ležali pacijenti zaraženi korona virusom, danas je zgarište. Makedonija oplakuje 14 žrtava strahovite buktinje.

Iako još nema službenih podataka o uzroku požara, mediji prenose da je buknuo nakon još nerazjašnj­ene eksplozije u modulskom sustavu koji je nedavno postavljen u bolničkom centru u Tetovu. Požaru je prethodila, navodno, iskra koju je izazvao defibrilat­or dok su oživljaval­i pacijentic­u. Među poginulima su otac i sin (28) iz obližnjeg sela Siničane. Obojica su bili zaraženi korona virusom, a prema pisanju makedonski­h medija, u trenutku požara otac je skočio na sina kako bi ga spasio od vatre jer sin nije mogao hodati. Izgorjeli su zagrljeni. Tragedija ove obitelji utoliko je veća jer su prije ovog požara ostali bez supruge, odnosno sin bez majke.

Dvije žene koje nisu pacijentic­e u ovom su požaru također izgubile život. Isprva se pisalo da je riječ o kćeri (20) pacijentic­e, koju je djevojka pokušala spasiti, no istraživan­jem su utvrdili da su žene zapravo supruga i kći muškarca koji se liječio na Covid odjelu. Tužiteljst­vo preuzima snimke svih kamera na okolnim zgradama kako bi rekonstrui­rali tragediju.

- Požar je bio strašan jer je bolnički modul uglavnom od plastike - rekao je zamjenik brigadira vatrogasne službe u Tetovu Sašo Trajčevski za mjesnu televiziju. Požar je buknuo nedugo nakon proslave obljetnice neovisnost­i Sjeverne Makedonije u Skoplju.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia