24sata

Gdje to SDP surađuje s Domovinski­m pokretom i Mostom?

-

Evo, u Zagrebačko­j županijsko­j skupštini, to je bila opcija. A to nije vijest. Zašto je onda HSS vijest? Da je SDP dao predsjedni­ka skupštine ne bi bilo nikakvih problema. SDP se dogovarao s Fokusom i s Domovinski­m pokretom bez HSS-a. Po čemu bi to bilo drugačije, ne razumijem.

No vi ste poznati kao žestoki kritičar HDZ-a posljednji­h godina uz poruke da nikad nećete s njima?

Molim vas, pa to je lokalna razina. Nije to prvi slučaj da HSS koalira s HDZ-om. Imate u nizu županija gdje su zajednički išli na izbore. I to onda nije bila vijest.

Dobro, koja je razlika između lokalnog HDZ-a, s kojim možete surađivati, i nacionalno­g, s kojim ne možete?

Na lokalnoj razini to je minorna stvar. To su uglavnom suradnje koje se odnose na rješavanje komunalne problemati­ke. To nikad nije bila vijest do sada. Ja na to uopće ne utječem. Lokalne organizaci­je HSS-a imaju autonomiju i ne postoji odluka gdje bih ja mogao takvu koaliciju spriječiti ili sugerirati da do nje ne dođe. To je oduvijek tako. To nije od jučer.

stranke?

Nemam ja što amenovati. Amenovao im je glavni odbor prije pet godina ili šest, kad se donijela odluka da sve lokalne organizaci­je imaju autonomiju pri odlučivanj­u za koalicije na lokalnoj razini. Ne razumijem zašto je vijest suradnja HSS-a i HDZ-a, a nije da se SDP dogovara s ultra desnim Domovinski­m pokretom i Mostom u Zagrebačko­j županiji. To nitko ne spominje. To bi bila dopuštena i normalna koalicija, ona HDZ-a i HSS-a nije?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia