24sata

‘Brate, prijatelji su mi rekli da su sigurni da si ti ubio tu curu’

SVJEDOČIO NJEGOV POLUBRAT Radoju Rožeku sude zbog optužbi da je lani na Valentinov­o jastukom ugušio 16-godišnjaki­nju te joj omogućio drogiranje

- Piše: HELENA TKALČEVIĆ

Brate, jel ti poznat nadimak Gudla? On i Renato G. rekli su mi da su sigurni, da si, nažalost, to učinio ti, kazao je Radoje Rožek (31), kojemu sude zbog ubojstva 16-godišnjaki­nje u zagrebačko­m Sopotu.

U sudnici Županijsko­g suda u Velikoj Gorici obratio se polubratu Ivici B., koji je svjedočio u sudskom postupku.

- Ja ću se sad naći s njim i pitati ga. Mogu ti i snimiti razgovor - odgovorio je Ivica bez previše emocija. Na sudu je ispričao da je s bratom u stanu u Šenovoj živio oko mjesec dana te da ga je brat iz njega izbacio nekih dva tjedna prije ubojstva maloljetni­ce.

- Žrtvu sam upoznao u tom stanu. Bili smo u nekom obliku intimne veze. Nakon što me izbacio, pokušao sam doći do svoje putne torbe i dokumenata koji su tamo ostali, ali nisam uspio. Kad sam u dva navrata dolazio kucati na vrata stana nitko mi nije otvorio, a s bratom se putem telefona nikako nisam mogao dogovoriti - ispričao je Ivica. Rekao je da 16-godišnjaki­nju nakon toga nije vidio te da nije mogao s njom stupiti u kontakt jer je prodala mobitel i laptop. Kobnog 14. veljače 2020. na Valentinov­o kad je, prema optužnici, oko 20 sati maloljetni­ca ugušena jastukom u stanu u Šenovoj, Ivica je bio u centru Zagreba.

Vidi se to iz lokacija njegova mobitela, odnosno broja koji je u to vrijeme koristio. Taj cijeli dan od jutra kao i jutro 15. veljače Ivica nije bio blizu Novog Zagreba. Za iskaz svjedokinj­e Katarine J., koja je na sudu svjedočila da ga je srela na Glavnom kolodvoru dva ili tri dana nakon smrti 16-godišnjaki­nje te da je plakao i rekao da je kobne večeri bio u stanu, Ivica je kazao da to nije istina. - Sreli smo se u gradu i pričali o njezinoj smrti, ali ja nisam plakao niti sam joj rekao da bi te večeri bio u stanu. Ona mi je tvrdila da nije to izjavila ispričao je Ivica.

Na izlasku mu je brat Radoje dobacio: “Drži se!”, no Ivica ga nije ni pogledao. Na sljedećem ročištu u rujnu Radoje bi trebao iznijeti svoju obranu. Na ispitivanj­u u tužiteljst­vu ispričao je da je kobne večeri ušlagiran zaspao, a kad se probudio ona je već bila mrtva te ga je uhvatila panika. Stoga je njezino tijelo zamotao u tepih i iznio do obližnje zgrade.

 ??  ?? Radoje Rožek od uhićenja se nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu
Radoje Rožek od uhićenja se nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia