24sata

VILA JE NIKNU

- Piše: DENIS MAHMUTOVIĆ

Vila-pašnjak kojom se hvali HDZ-ova bračka uzdanica Danica Baričević sagrađena je nezakonito. Nelegalno. Nije baš u skladu s onim što nam je Danica ranije govorila.

- Na zemlji mog oca je sagrađena kuća i sve je legalno i legitimno, a vi idete izvlačiti nešto zločesto - poručila nam je uzrujana HDZ-ovka i dodala “da bi nam svima bilo dobro da je više ovakvih poštenih ljudi kao što je njena obitelj”.

LEGALIZIRA­NA TEK NAKON 2016.

Podsjetimo, 24sata su otkrila kako vila i okolno imanje koje Baričević svojata na društvenim mrežama i na kojemu ugošćuje stranačke kolege u katastru postoje isključivo kao pašnjak, maslinik i vinograd. Nema govora ni o kakvoj građevini.

Sad otkrivamo kako je ista ta kamena vila legalizira­na i ozakonjena tek prije četiri godine. S obzirom na to da nam je Danica ranije ljubazno otkrila da je sagrađena prije desetak godina, to znači da je, osim protuzakon­ite gradnje, vila-pašnjak godinama stajala nelegalno. Imanje na kojem se nalazi formalno je u vlasništvu njenog oca, a Grad Supetar nam je potvrdio da su, temeljem zahtjeva Splitsko-dalmatinsk­e županije, 2. ožujka 2016. donijeli Rješenje o naknadi za zadržavanj­e nezakonito sagrađene zgrade na toj čestici, što je obvezni korak prije izdavanja rješenja o legalizaci­ji.

NAKNADE ZBOG POŽARA

Za one koje zanima hodogram legalizaci­je protuzakon­ito sagrađene kuće, kronologij­a slučaja ide ovako: Prvo je županiji podnesen zahtjev za donošenjem Rješenja o izvedenom stanju. Županija je, naime, ovlaštena

za postupak ozakonjenj­a i

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia