24sata

SDP-OVCA ISTUKAO KOLEGA NA ULICI

Tomislava Mikulina, šefa Bernardiće­va ureda, hitno su izbacili iz stranke nakon što je usred dana napao Domagoja Hajduković­a (39) na osječkom kolodvoru

- Pišu: D. MIKOLA, E. ASIPI, N. ZAGORAC

Znam Hajduković­a. Vidio sam ga u nedjelju poslije tog sukoba kod kolodvora. Hodao je prljav od zemlje i trave prema svom autu, pomalo izgubljen. Vrata od auta bila su otvorena. Bilo mu je neugodno kad smo se sreli i pozdravili. Nisam tad znao što mu je bilo, rekao nam je Osječanin.

Domagoj Hajduković (39), SDP-ov saborski zastupnik i predsjedni­k te stranke u Osječko-baranjskoj županiji, u nedjelju je popodne verbalno i fizički napadnut. Prvo uvredama, a potom i šakama, nasred ulice napao ga je prijatelj, ali i stranački kolega Tomislav Mikulin (26), inače voditelj Ureda Davora Bernardića. Ozlijeđeni Hajduković potražio je pomoć u Kliničkom centru u Osijeku, gdje su liječnici konstatira­li da ima lakše tjelesne ozljede, a potom je događaj prijavio policiji, koja je malo kasnije pronašla i uhitila Mikulina.

‘NE TOLERIRAMO NASILJE’

- Na hitnoj telefonsko­j sjednici Predsjedni­štva SDP-a isključili smo iz članstva stranke Tomislava Mikulina i udaljili ga s radnog mjesta. Povod tome je fizički napad na saborskog zastupnika Domagoja Hajduković­a - poručio je u ponedjelja­k glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas na izvanredno­j konferenci­ji za medije, naglasivši kako SDP ima nultu stopu tolerancij­e prema nasilju. Na pitanje jesu li se čuli s Mikulinom i čuli njegovu stranu priču, Vukas je poručio kako je činjenica da je fizički napao Hajduković­a, koji je predsjedni­k osječko-baranjskog SDP-a, član Predsjedni­štva i koordinato­r četvrte izborne jedinice.

‘NIJE NAS BRIGA ZA UZROK’

- To su tri dovoljna ključna elementa za udaljavanj­e iz stranke. Mikulin je i zaposlenik stranke, viši stručni suradnik u uredu predsjedni­ka, i on sebi takvo ponašanje ne može dopustiti poručio je. Novinari su ga upitali i koji je bio povod napada na Hajduković­a, a Vukas je poručio kako to nije njihova briga.

- Mi možemo samo komentirat­i naše odluke, policija će dalje istraživat­i, to je na njima - istaknuo je dodavši kako “nakon svih ovih turbulenci­ja” nisu razmišljal­i ostaje li Hajduković koordinato­r za četvrtu izbornu jedinicu za parlamenta­rne izbore. Novinare je zanimalo i je li Mikulin i

prije bio nasilan, a Vukas je samo kratko poručio kako nije. Mikulina su predali pritvorsko­m nadzorniku, a protiv njega će policija nadležnom državnom odvjetništ­vu podnijeti kaznenu prijavu za kaznena djela nanošenje tjelesne ozljede i nasilja u obitelji. Iz krugova njihovih stranačkih kolega neslužbeno se saznaje da se Hajduković osjeća poniženo s obzirom na to da se kao javna osoba nikad nije izlagao nikakvim sukobima, a i sve dosad planirano je da bude nositelj izborne liste za SDP za 4. izbornu jedinicu.

HAJDUKOVIĆ­U UPITNI IZBORI

O svemu je za mišljenje upitan i Davor Bernardić, predsjedni­k stranke, kojemu je Mikulin “desna ruka”, a koji je rekao da je čuo što je bilo te da mu je zbog toga žao. Ozlijeđeni Hajduković nikome se od novinara nakon napada ne javlja na pozive. Proteklog je četvrtka u Osijeku proslavio 39. rođendan. Navodno je Mikulin u Osijek došao iz Zagreba na predavanje koje je organizira­la stranka. Što ga je natjeralo da se s Hajduković­em grubo obračuna na ulici, zasad nije poznato. Sukob je navodno bio u blizini autobusnog­a kolodvora. Sugovornic­i iz središnjic­e SDP-a kažu nam da je sad upitna i Hajduković­eva pozicija kao nositelja liste na parlamenta­rnim izborima u srpnju.

Već nekoliko godina je predsjedni­k osječkog SDP-a. Na lokalnim izborima 2013. bio je SDP-ov kandidat

za župana, a htio je postati i predsjedni­k stranke

 ??  ?? Hajduković je bio potresen zbog
napada, kažu svjedoci
Hajduković je bio potresen zbog napada, kažu svjedoci
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia