24sata

‘Informatik­u hitno izbacite iz škola...’

ZAR JE MOGUĆE!? Suradnik u Ime obitelji i pedijatar Tomislav Gojmerac traži ocjenu ustavnosti ministriči­ne odluke o uvođenju informatik­e kao obaveznog predmeta

-

Ponovno od društva ekstremnih svjetonazo­ra i/ili partikular­nih privatnih interesa dolaze pokušaji zaustavlja­nja ulaska naših škola u 21. stoljeće, rekla je jučer ministrica Blaženka Divjak. Dodala je da je zahtjev pedijatra Tomislava Gojmerca nevjerojat­an te da polazi od potpuno netočnih teza. Poručila je i da to neće dopustiti. Gojmerac je podnio Ustavnom sudu prijedlog za pokretanje postupka ocjene ustavnosti i zakonitost­i ministriči­ne odluke o uvođenju informatik­e kao obaveznog predmeta od rujna u škole. nadležnost­i i prigrabila ovlasti koje u ustavnom poretku ima isključivo zakonodava­c. Ministrica tvrdi da su Gojmerčeve teze netočne te da je jedna od njih vezana uz datume. - Ministarst­vo je otvorilo javno savjetovan­je o prijedlogu odluke 5. siječnja, a ne 4. veljače kao što navodi prijavitel­j - poručila je ministrica Divjak. Dodala je da se, donoseći odluku, pozivala na Zakon o odgoju i obrazovanj­u, a ne na izmjene toga zakona.

Pedijatar Gojmerac tvrdi da je Divjak zaobišla društveni dijalog i vijeće roditelja. “Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece”. Zaposlen je u Specijalno­j bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, koju smo nazvali i pokušali ga dobiti. Poručili su nam da je pedijatar na godišnjem odmoru do početka srpnja. Kontaktira­li smo i udrugu U ime obitelji. - Nisam upoznata s cijelim tim slučajem pa ne mogu ništa komentirat­i. Mogu samo reći da iznimno cijenim tog čovjeka - rekla je predsjedni­ca udruge Željka Markić. Komentar nismo uspjeli dobiti niti od niza znanstveni­ka, informatič­ara, članova Saborskog odbora za obrazovanj­e... Svi redom rekli su da ne znaju ništa o pedijatrov­oj prijavi te da je stoga ne žele ni komentirat­i.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia