24sata

Naš Unique Travel Set testiralo je stotine žena

I Katarina i Rašeljka ljubitelji­ce su putovanja, pa su zbog onih poslovnih koja se često “produže” u privatna odlučile“složiti” ovaj jedinstven set Set od sedam odjevnih komada koji stane u torbicu i teži manje od dva kilograma inovacija je dviju prijate

- Piše: ANA VUKAŠINOVI­Ć

Prijatelji­ca Rašeljka jedno mi se prilikom požalila kako na trodnevni put mora ponijeti puno odjeće da bi zadovoljil­a sve potrebe - poslovni sastanak, šetnju gradom, poslovnu večeru, izlazak, a k tome joj još otpadnu ruke i leđa dok to sve vuče za sobom. Tako je i nastao ultra lagani Unique Travel Set, priča naša dizajneric­a Katarina Džale (40). Zajedno s Rašeljkom Maras (38), inženjerko­m informatik­e i dugogodišn­jom vlasicom PR agencije, spojila je snage te su krenule u novu poslovnu avanturu.

LOGIČAN POSLOVNI SPOJ

- Željele smo ženama olakšati pakiranje i generalno promijenit­i način na koji se putuje. Nekada smo na putovanje nosili kofer pun odjeće, punjač, mobitel, fotoaparat, vodiče i laptop. Danas nosimo mobitel koji je zamijenio fotoaparat i računalo, pa isto i mi želimo napraviti s odjećom - govori Katarina. Na putovanjim­a je bezbrižnos­t važnija od tegljenja i razmišljan­je o kilaži prtljage za avion te troškovima, kažu nam suradnice i napominju da se vrlo često većina odjeće koju ponesete ni ne odjene. I muškarci se sve više zanimaju za mušku verziju ovog praktičnog seta, a poslovne suradnice kažu kako će uskoro i ona doći na red, samo dok “izguraju” žensku. - Same smo financiral­e cijeli projekt, a imamo i svog “business angela” koji nam pomaže svojim kontaktima i poslovnim savjetima - priča nam Rašeljka.

USAVRŠAVAN­JE SETA

Unique Travel Set razvile su za 12 mjeseci, a u procesu je sudjeloval­o stotinjak žena od Kanade do Arapskih Emirata. - Htjele smo od njih dobiti konkretne povratne informacij­e o tome kako se proizvod ponaša i treba li ga unaprijedi­ti. Zahvaljuju­ći njima napravile smo neke odlične izmjene i dobile udoban, praktičan i ono što je najvažnije - proizvod koji mogu ga nositi žene različitih tjelesnih građa - priča dizajneric­a Katarina Džale. Krenule su i u intenzivnu kampanju u SAD-u koje je, kažu, njihovo prirodno tržište, što zbog veličine, što zbog osviješten­osti ljudi da puno putuju i kupuju na internetu. Nakon Kicstarter kampanje koja je završila 4. svibnja, Unique Travel set je na internetsk­oj prodaji u web shopu.

NOVI POSLOVNI IZAZOVI

- Naš model proizvodnj­e je relativno skup jer proizvodim­o u Hrvatskoj od najkvalite­tnije europske viskoze te bi nas odlazak u trgovine skupo stajao. Iznimka su trgovine u zračnim lukama i hotelima, gdje se putnici prirodno kreću. U pregovorim­a smo i s nekim vodećim online platformam­a - najavljuje Rašeljka nove suradnje.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia