TV Extra

Velika turneja ’Doživjeti stotu’

Ulaznice za sarajevski koncert planule za nekoliko sati

- L. S. R.

50 koncerata za 50 godina „Bijelog dugmeta“

Za samo nekoliko sati planule su karte za slavljenič­ki koncert “Bijelog dugmeta” 11. maja u sarajevsko­m Domu mladih. Ovim događajem se najavljuje turneja legendarne grupe u povodu 50 godina postojanja.

Nezaboravn­i trenuci

Legendarna rok grupa “Bijelo dugme”, jedna od najvažniji­h ikona regionalne scene te utemeljite­lji balkanske varijante rokenrola, slavi zlatni jubilej 50 godina postojanja!

Tim se povodom bend priprema za spektakula­rnu turneju od 50 koncerata širom bivše Jugoslavij­e i inozemstva pod nazivom “Doživjeti stotu”. Ekskluzivn­i

medijski pokrovitel­j prvog koncerta - 11. maja u Sarajevu u Domu mladih je “Avaz”.

Turnejom će provesti publiku kroz pet desetljeća nezaboravn­ih muzičkih trenutaka i velikih hitova.

Prvi koncert turneje, 11. maja, održat će se u srcu grada gdje je sve počelo – u Sarajevu, i to u Domu mladih, mjestu koje

je 1974. godine svjedočilo rađanju fenomena „Bijelog dugmeta“.

Prijenos u svijet

Turneja “Doživjeti stotu” obećava mješavinu hitova koji su obilježili karijeru grupe poput predivnih balada “Pristao sam biću sve što hoće“, “Sanjao sam noćas da te nemam“, “Selma“, “Ne spavaj mala moja muzika dok svira“, “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac“, “Bitanga i princeza”, “Đurđevdan”, “Ako ima Boga“, “Napile se ulice“te mnogih drugih nezaboravn­ih melodija koje su osvojile srca publike diljem regije i šire.

Ulaznice za prvi koncert odmah su rasprodate, no za sve one koji nisu na vrijeme kupili karte za ovaj ili neki od budućih koncerata, organizato­ri su omogućili live stream putem kojeg će svi koji to žele moći pratiti koncert iz udobnosti svog doma.

LOLI live stream platforma ovaj će koncertni događaj godine prenositi uživo iz Doma mladih, a pratiti ga mogu gledatelji iz cijelog svijeta. Kupljenom ulaznicom, koncert se može gledati direktnim prijenosom ili 48 sati nakon koncerta.

Svoju ulaznicu za ovaj live stream spektakl možete odmah kupiti na: https://loli.stream.

 ?? ?? „Bijelo dugme“: Cijeli region iščekuje legendarnu grupu
„Bijelo dugme“: Cijeli region iščekuje legendarnu grupu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina