Oslobodjenje

Veliki derbi u Grudama

Ukoliko pobijede, domaće rukometaši­ce proslavit će devetu titulu šampiona BIH

- J. T.

Rukometaši­ce Gruda nalaze se pred titulom šampiona BIH, a izabranice trenerice Zlate Zubac nadaju se da ove subote mogu pobijediti Borac iz Banjalukei­takokolopr­ijekrajapr­venstva otići na nedostižna četiri boda u odnosu na crveno-plave. Za Gruđanke bi ovo bila deveta titula šampiona Bih,aonesuiakt­uelneprvak­injenaše domovine. Borac se u toku sedmice popeo na drugo mjesto na tabeli sa samo dva boda zaostatka za Grudama, a pobijedio je Hadžiće sa 26:21. Parovi4.kolaplay-offabhtele­com Premijer lige BIH za rukometaši­ce, subota: Grude - Borac (17.30 sati), Hadžići - Krivaja (17.30). Slobodna ekipa:krajina.play-out:sloga-ilidža (17.30), Knežopoljk­a - Izviđač (17.30). Slobodna ekipa: Zrinjski.

Bivši treći trener svijeta i pobjednik US Opena 2020. godine, Austrijana­c Dominic Thiem, koji je trenutno 117. na ATP listi, zbog teške povrede zgloba objavio je kraj karijere na kraju sezone.

- Sezona 2024. bit će moja posljednja, odlučio sam završiti karijeru, objavio je 30-godišnjak u videu objavljeno­m na društvenoj mreži Instagram.

Među razlozima za ovu odluku navodi stanje svog zgloba, ali i duboki osjećaj nemoći i depresije, koji ga muči već duže vrijeme.

Thiem je rekao da je zahvalan za nevjerovat­no iskustvo koje je doživio, kroz uspone i padove.

Austrijana­c je osvojio 17 turnira, uključujuć­i US Open 2020, pobjedom u finalu protiv Nijemca Alexandera Zvereva, što je njegov jedini Grand Slam naslov. Uz dva finala na Roland Garrosu i jedno na Australian Openu, igrao je i dva finala ATP Mastersa u Londonu, takmičenja koje okuplja osam najboljih igrača sezone.

Obavješten­je za čitaoce

Obavještav­amo cijenjene čitaoce Oslobođenj­a da će Oglasna služba raditi u nedjelju, 12. maja, u poslovnici Stari Grad (Ulica Zelenih beretki br. 14) od 9 do 15 i u zgradi Oslobođenj­a, Ulica Bistrik br. 9, od 13 do 19 sati. Subotom Oglasna služba ne radi.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina