Oslobodjenje

Bratstvo u Gračanici srušilo Stupčanicu

Jaganjac je u 42. minuti postigao jedini pogodak na utakmici i tako prekinuo seriju bez poraza ekipe iz Olova

- J. T. ZLATKO ŠARIĆ

Orlovi 19-0, Lavovi 17-3, Jumper 15-5, Čelik BH Telecom 15-4, Leotar 10-10, Zrinjski 9-10, Play Off 9-10, RMU Banovići 8-11, Mladi Krajišnik 5-15, Jedinstvo 5-14, Kozara 4-15, Igman 0-19.

Poredak:

Bratstvo je u Gračanici prekinulo seriju Stupčanice koja je u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovin­e prije ovog meča poražena u septembru prošle godine od Slobode u Tuzli.

Od početka je Bratstvo dominiralo, u 14. minuti postiglo je i pogodak preko Smajića, ali je signalizir­an ofsajd. Junak domaćih bio je Jaganjac koji je u 42. minuti postigao jedini pogodak na utakmici.

Nakon utakmice uslijedio je rat saopštenji­ma. Iz Olova su uputili protest jer su napadnuti njihovi navijači.

- Naši navijači i pojedini članovi uprave su danas bili napadnuti od navijača iz Gračanice. Neki su zadobili i ozljede i na kraju završili u hitnoj službi Doma zdravlja. Verbalni napadi su počeli već na stadionu, upućivali su razne psovke, zatim prskali suzavcem naše navijače po licu, a sve te događaje su pratili službenici zaštitarsk­e agencije koji su napadače uredno pustili da izađu sa stadiona i nastave nerede, udarajući naše navijače palicama, stoji, između ostalog, u saopštenju Stupčanice.

Ubrzo je stigao odgovor iz Gračanice:

- Žalosno je što se čelnici ekipe iz Olova koriste jeftinim trikovima kako bi skrenuli pažnju sa poraza.

Neka je na sramotu onima koji stavljaju ime našeg kluba u dodir sa bilo kakvim incidentom koji se desio van stadiona. Ekipa Stupčanice za 90 minuta igre nije uspjela napraviti niti jednu priliku, poručili su iz Bratstva

Rezultati Prve lige Federacije BIH: Rudar Kakanj - Jedinstvo Bihać 0:1, Simm Bau - Gradina Srebrenik 1:1, Bratstvo Gračanica - Stupčanica Olovo 1:0, Tomislav - Radnik Hadžići 1:1, TOŠK Tešanj - Zvijezda Gradačac 3:2, Čelik - Mladost Doboj-kakanj 2:1, Gornji Rahić - Goražde 1:2. Sinoć: Sloboda - Budućnost Banovići.

Poredak: Sloboda 40 bodova, Stupčanica 37, Budućnost 30, Goražde 29, Tomislav 27, Simm Bau 27, Gornji Rahić 26, Gradina 26, Čelik 25, Bratstvo 22, Radnik 21, TOŠK 20, Jedinstvo 19, Zvijezda 15, Rudar 15, Mladost 14.

Nakon utakmice u Gračanici Stupčanica je izdala saopštenje zbog napada na njihove navijače i članove uprave

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina