Oslobodjenje

Prekidi i domaći teren su prednost Ako želimo dobar rezultat, morat ćemo ovdje da platimo, a to podrazumij­eva ogromnu žrtvu, kazao je selektor BIH Savo Milošević

- J. T. J. T. J. T. R. S. J. T.

Zlato Zulfiću

Ismail Zulfić, paraplivač­ki reprezenta­tivac Bosne i Hercegovin­e, osvojio je prvo mjesto u B finalu i zlatnu medalju u juniorskoj kategoriji na mitingu Svjetske serije u italijansk­om Linjanu. Kao najmlađi takmičar u B finalu zauzeo je prvo mjesto u disciplini 50 metara leđno u apsolutnoj kategoriji, dok je u juniorskoj kategoriji osvojio zlatnu medalju, gdje je oborio lični i državni rekord sa vremenom 43:25. Ujedno je ostvario nevjerovat­nih 708 bodova sa samo napunjenih trinaest godina. Podsjećamo, on je prije ovog uspjeha osvojio šesto mjesto u A finalu u disciplini 50 metara delfin.

Fudbalska reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e okupila se na Ilidži i počela pripreme za susret baraža protiv Ukrajine.

Pritisak

Zmajevi će trenirati na Grbavici, a ne u Trening-centru FK Sarajevo na Butmiru, a razlog nije javno objavljen. No, u slučaju prolaska u finale baraža zmajevi će protiv Islanda ili Izraela igrati upravo na Grbavici.

- Sve je zaista fenomenaln­o, ovaj strah koji smo imali oko povreda, sad kadsaberem­osve,moramobiti­zadovoljni, jedino je Bilbija došao sa manjom povredom, no to ćemo sanirati. Kenan Pirić ima udarac, ali to će biti ok, on je trenutno u putu, tako da što se povreda tiče, osim Adriana Leona Barišića, svi ostali su hvala Bogu dobro, to je najbitnija stvar i najveći razlogzara­spoloženje,kazaojeupr­vom obraćanju selektor naše reprezenta­cije Savo Milošević, te dodao:

-Vidimnašuš­ansuutakti­čkojdiscip­lini i prekidima. Mislim da možemo biti u prednosti, neću ponavljati domaći teren pošto mi to stalno zamjerate, ali on je sigurno naša prednost.

Istakao je Milošević i da je ovo veoma bitna utakmica za svakog igrača, ona koja se dešava jednom u životu jer je plasman na Euro velika stvar.

- Ovo je najbitnija utakmica za Džeku, on ima 38 godina i odlazak na veliko takmičenje je ogromna stvar. On i Pjanić nisu bili na Euru, ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu, motiv bi trebao biti na najvišem mogućem nivou. Ja sam apsolutno siguran iz razgovora s njima da dolaze s ogromnom željom. O važnosti i težini utakmice ćemo pričati, ona neće biti laka zbog pritiska i kvaliteta protivnika, ali to je sve moguće prevazići. Ja sam puno pričao o prethodnim utakmicama, gdje sam insistirao da zaslužimo neke stvari, možda dijelom jesmo, a dijelom nismo. To će nam se vratiti ovdje, moramo biti spremni na sve što je ova ekipa propustila u prethodne dvije utakmice. Ako želimo dobar rezultat, morat ćemo ovdje da platimo, a to podrazumij­eva ogromnu žrtvu, poručio je Milošević.

Tri dana

Optimista je i defanzivac BIH Renato Gojković.

- Ne bojimo se ničega, ali najbitnije je da mi budemo pravi, da odigramo za državni grb kako treba i to će odlučiti utakmicu. Jednake smo kvalitete, ali motivacija i domaći teren bi mogli da odluče utakmicu, kazao je Gojković i dodao:

- Realno je malo vremena, ali svima je isto, svako ima po tri dana, no mislim da će to biti dovoljno da nam selektor približi šta očekuje od nas i šta nam treba za pobjedu i korak bliže odlasku na Evropsko prvenstvo.

Kraftu Svjetski kup

Austrijski skijaš skakač Stefan Kraft (256 bodova) pobjednik je takmičenja Svjetskog kupa u skijaškim letovima u Vikersundu. Sa 13. pobjedom sezone Kraft je osvojio i treći Veliki kristalni globus za ukupnu pobjedu tri takmičenja prije kraja. Kraft, koji je ove sezone postao i svjetski prvak u skijaškim letovima, bio je najbolji u samo jednoj seriji skokom od 244,5 m i za 7,8 bodova nadmašio sunarodnja­ka Daniela Hubera. On sada ima tri ukupne pobjede, a ispred njega su Matti Nykänen i Adam Malysz s po četiri.

Rekord Silje Opseth

Norveška skijaška skakačica Silje Opseth postavila je svjetski rekord kada je preletjela 230,5 metara na letaonici Monsterbak­ken u norveškom Vikersundu. Ova 24-godišnjaki­nja je u probnoj seriji preskočila 236 metara, ali je pri doskoku pala, zadobivši povrede. No, ni to je nije spriječilo da posljednji­m skokom postavi svjetski rekord. Norvežanka Eirin Maria Kvandal bila je ukupna pobjednica prvog svjetskog kupa. Treće mjesto zauzela je Slovenka Ema Klinec, koja je držala prethodni svjetski rekord od preskočeni­h 226 metara prošle godine.

Orlovi ubjedljivi

Ne bojimo se ničega, ali najbitnije je da mi budemo pravi i da odigramo za državni grb kako treba, ističe Renato Gojković

U posljednje­m meču 19. kola Prvenstva BIH za košarkašic­e ekipa Orlova je upisala novu pobjedu. Ovaj put su Banjalučan­ke pobijedile Jedinstvo u Tuzli sa čak 93:35. Aleksandra Mužević je ubacila 20 poena, a Hana Predojević i Safiyyah B Lee su dodale po 12 za Orlove. Kod Jedinstva je Ajla Hidić ubacila devet poena. Orlovi su prvi na tabeli sa omjerom 19 pobjeda i bez poraza, dok je Jedinstvo na 10. mjestu sa pet pobjeda i 14 poraza. U narednom kolu Orlovi dočekuju Čelik BH Telecom, dok će Jedinstvo gostovati Igmanu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina