Oslobodjenje

Može li Arsenal među osam najboljih?

- J. T.

Vrijeme je za odlučujuće utakmice osmine finala Lige prvaka ove sedmice. A vrlo zanimljiv je susret između Arsenala i Porta u Londonu. Domaća ekipa pod Mikelom Artetom ulazi u ovu utakmicu s minimalnim zaostatkom, nakon što je u Portugalu primila gol u sudijskoj nadoknadi. No, Arsenal vjeruje da može preokrenut­i situaciju i tako se naći među osam najboljih ekipa Evrope. Topnici su se ove sezone vratili u Ligu šampiona, a sada žele prvi put sezone 2009/10. da se plasiraju u osminu finala. Porto je na svom terenu čekao i dočekao šansu i sigurno će se braniti večeras, ali ni neke jače ekipe ove sezone nisu se odbranile od topnika, pa je defanziva i čuvanje rezultata veliki rizik za Portugalce.

U drugom susretu večerašnje­g programa Barcelona i Napoli će se boriti za prolaz, nakon 1:1 u prvom meču u Italiji. U prvoj utakmici katalonska momčad uspjela je odigrati 1:1 u gostima, a trener Xavi Hernandez nada se dominaciji na svom terenu. Barcelona već dugo nije napravila značajan rezultat na evropskoj sceni i plasman u četvrtfina­le mnogo bi joj značio. No, to tek treba izboriti na terenu. Napoli nikako da pronađe igru ove sezone. Izmijenio je već tri trenera i trenutno ga vodi Francesco Calzona. Aktuelni prvak Italije već se oprostio od trofeja u domaćim takmičenji­ma, a Liga prvaka mu ostaje jedino mjesto u kojem još može zablistati. Remi 1:1 u prvoj utakmici pokazao je da napuljska ekipa ima potencijal­a, no morat će to još jednom potvrditi u Kataloniji.

Revanš-utakmice osmine finala Lige šampiona, danas:

Arsenal Porto (21 sat; prvi meč 0:1), Barcelona - Napoli (21; 1:1). Atletico Madrid - Inter (21; 0:1), Borussia - PSV (21; 1:1).

Sutra:

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina