Oslobodjenje

Srpski svet samo mijenja i

U jednoj od prvih poruka nakon dobijanja zvanične stranačke funkcije Dodik mlađi obrušio se na premijera Crne Gore jer Spajić poštuje institucij­e BIH

-

Tek što je postavljen za organizaci­onog sekretara SNSD-A, Igor Dodik, sin predsjedni­ka bh. entiteta Republika Srpska i lidera te stranke, obrušio se na crnogorsko­g premijera Milojka Spajića. Dodik mlađi naveo je kako je Spajić izgubio identitet, te mu spočitao pomoć u organizaci­ji partije u Crnoj Gori. Sve to se desilo nakon što je premijer Crne Gore izjavio kako je 9. januar neustavan.

Oduzimanje imovine

- Milojko Spajić, sa kojim sam imao jako korektan odnos, pomagao mu da digne stranačku infrastruk­turu u CG i koji je dolazio u

Banjaluku da podrži dan Republike Srpske i koji se divio kako se borimo sa svim, nakon Escobara dobije amneziju i izjavi kako je dan Srpske neustavan, napisao je junior.

Na ovu objavu odgovorio je crnogorski politolog Ljubomir Filipović, koji je pozvao na zabranu ulaska u Crnu Goru cijeloj porodici Dodik.

- Igoru Dodiku zbog ovog otvorenog priznanja u miješanje u političke procese u Crnoj Gori zabraniti ulazak u zemlju i zaplijenit­i imovinu. Njega, porodice Dodik i povezanih lica. Posebno ono iznad Pržna što imaju. Tako bi to uradila ozbiljna država, poručio je Filipović na društvenoj mreži X.

U izjavi za Oslobođenj­e Filipović ističe da već duže predlaže da se u Crnoj Gori napravi transparen­tan registar zašto se nekome zabranjuje ulazak u Crnu Goru upravo iz ovih razloga.

- Ako neko finansira i koristi imovinu u Crnoj Gori koju ima da podržava takve aktivnosti, a strani je državljani­n, naravno da njegovu imovinu treba zamrznuti, pokrenuti određene sudske procese u zemlji i tu imovinu oduzeti, kao što treba oduzeti imovinu zbog organizova­nog kriminala i korupcije, kaže Filipović.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina