Oslobodjenje

Novosti i preporuke

-

Dekor sa cvijećem

Buketi suhog cvijeća će u svaki prostor unijeti šarm i vedrinu te kreirati toplu i umirujuću atmosferu. Cvijeće možete staviti u jednu vazu ili više njih, a lijepo će izgledati i kombinacij­a dva ili više vrsta cvijeća. Ukoliko želite da cvijeće traje što duže, odlučite se za eukaliptus, pšenicu i pamuk. Suho cvijeće vezano za obruč lijepo izgleda zakačeno na prozoru ili zidu. Još jedan pomalo neočekivan i divan način izlaganja vašeg omiljenog suhog cvijeća jesu staklenke ili mali terariji. Sviđa nam se ideja nježne smeđe, ružičaste i bijele kombinacij­e, a dodavanje svilenkast­e vrpce ili svijeće daje cijelom aranžmanu romantičan dodir. Ovaj aranžman mogao bi čak biti i zabavna ideja.

Zdravlje

sreću i blagostanj­e, korisno je za fizičko i mentalno zdravlje pojedinca, bez obzira na učestalost i trajanje aktivnosti. Povećava kardiovask­ularnu izdržljivo­st. Kao aerobna aktivnost koja zahtijeva izdržljivo­st, skijanje pomaže u sagorijeva­nju kalorija i gubitku kilograma. Osim toga, dobra kardiovask­ularna vježba za početnike jeste hodanje uz padinu umjesto korištenja žičare.

Jača mišiće donjeg dijela tijela Budući da ste dok skijate u položaju čučnja, to djeluje na vaša bedra, kvadriceps­e i stražnjicu. Dok se spuštate niz padinu, uživat ćete u predivnim prizorima i nećete osjećati bolove u nogama.

Poboljšava ravnotežu i jača core. Budući da za vrijeme skijanja stalno radite na održavanju ravnoteže, vaš core je sve vrijeme aktivan. Osim toga, skijanje je izazov za vašu ravnotežu i okretnost te vam je s vremenom sve lakše izbjegavat­i padove i proklizava­nja.

Pogoduje dubokom snu - Nakon skijanja bit ćete iscrpljeni na najbolji mogući način. Iscrpljeno­st će zahvatiti cijelo vaše tijelo, a nakon spuštanja po obroncima moguće je da nećete imati snage ni provjeriti što se događa na društvenim mrežama, nego ćete zaspati snom pravednika čim vaša glava dotakne jastuk. Povećava fleksibiln­ost - Fleksibiln­o tijelo velika je prednost kada je u pitanju skijanje. Izgradnjom fleksibiln­osti možete izbjeći naprezanje mišića i uganuća. Temeljito i redovno istezanje ojačat će vaše trbušne mišiće i kukove, koji su bitni za skijanje.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina