Oslobodjenje

Bašić: Zasluženo smo pobijedili Bugare

Teniseri BIH zadovoljni su trijumfom protiv Bugarske, koji nas ostavlja Prvoj svjetskoj grupi Davis Cupa, takmičenja reprezenta­cija

- Piše: JASMIN TAJIĆ J. T.

- Zasluženo smo slavili. Oni su imali podršku publike, dobro su servirali. Ipak, kada smo uzeli prvi set, zadržali smo fokus do kraja, nismo im dozvoljava­li lake poene i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili. Želio bih zahvaliti cijelom timu, svima koji su učestvoval­i u ovome. Drago mi je da smo u Prvoj grupi i da ćemo ponovo imati priliku da se borimo za Svjetsku grupu. Dobar smo kolektiv i dobar tim koji se trudi. Zaslužujem­o ovakve rezultate, rekao je Džumhur.

Dodajmo i to da je konačan rezultat glasio 3:1 u korist BIH, a u 4. meču za naš tim igrao je Andrej Nedić, koji je sa 1:2 poražen od Pyotra Nestorova. Po setovima je bilo 4:6, 6:2, 10:8 za Nestorova.

Srbija bolja od Japana

Vaterpolo reprezenta­cija Hrvatske otvorila je nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi rutinskom pobjedom nad Australijo­m rezultatom 13:8. Loren Fatović, Rino Burić, Marko Žuvela, Franko Lazić, Luka Lončar i Jerko Marinić Kragić postigli su po dva gola, a Marko Bijač je imao 11 odbrana. U drugom susretu grupe A Španija je sa 21:5 savladala Južnu Afriku.

Srbija je u grupi C pobijedila Japan rezultatom 17:10. Nakon prve dionice bilo je 4:3 za Srbiju, a na poluvremen­u je rezultat glasio 8:7. Ključna je bila treća četvrtina, koju je Srbija dobila sa 5:1. U posljednjo­j dionici Srbija je slavila sa 4:2 i upisala prvu pobjedu na SP-U. Najefikasn­iji u taboru Srbije bio je Nikola Jakšić sa četiri pogotka, Dušan Mandić i Strahinja Rašović su dodali po tri, Sava Ranđelović i Nemanja Ubović po dva, a Nikola Lukić, Viktor Rašović i Đorđe Lazić po jedan. Radoslav Filipović je imao devet odbrana. Keigo Okava je bio najefikasn­iji kod Japana sa dva pogotka.

Rezultati 1. kola Svjetskog prvenstva u vaterpolu, grupa A:

Južnoafrič­ka Republika - Španija 5:21, Hrvatska - Australija 13:8. Kina - Grčka 6:24, Brazil - Francuska 11:16.

Japan - Srbija 8:13. SAD - Crna Gora. Italija - Kazahstan, Rumunija - Mađarska.

C:

Grupa B: Grupa Sinoć: Grupa D, sinoć:

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina