Oslobodjenje

Bayer u Leverkusen­u dočekuje Stuttgart

Apotekari i dalje vode u njemačkom prvenstvu, a u DFB kupu ispali su svi njihovi najveći rivali

- J. T. J. T. J. T.

Bodovi za Muzaferiju

Osamdeset takmičarki iz 11 država, među kojima i Elvedina Muzaferija, startovalo je u superveles­lalomu Europa Cupa. Najbrža u La Thuileu bila je Teresa Runggaldie­r (Italija), koja je u ciljnu ravninu na domaćoj stazi ušla s vremenom od 1:01,02 sekunde. Slijede je Švicarkinj­e Malorie Blanc i Jasmina Suter sa zaostatkom od 14 i 45 stotinki. Najbolja bosanskohe­rcegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija u prvoj ovosezonsk­oj utrci Europa Cupa, sa zaostatkom od 2,27 sekundi, zauzela je 23. poziciju i osam bodova.

Smijenjen Vitoria

Nakon ispadanja u osmini finala Afričkog kupa nacija čelni ljudi Fudbalskog saveza Egipta smijenili su s dužnosti selektora, 53-godišnjeg Portugalca Ruija Vitoriju. Egipat je imao velike ambicije na Afričkom kupu nacija, koji i dalje traje u Obali Slonovače, ali je ispao od DR Kongo. Savez je zbog toga smijenio Portugalca i njegove pomoćnike, a privremeni selektor te afričke reprezenta­cije bit će Mohamed Youssef. Vitoria je selektor Egipta bio od 2022. godine, a ranije je od značajnih poslova radio u Benfici, Vitoriji Guimaraes, Pacos Ferreiri, Al-nassru (Saudijska Arabija) i moskovskom Spartaku.

Nakon uzbuđenja za vikend u Bundesligi, njemački klubovi okreću se utakmicama četvrtfina­la Kupa. Najzanimlj­ivija je definitivn­o ona između Bayera i Stuttgarta u Leverkusen­u.

Liga šampiona

Domaća ekipa ima fantastičn­u sezonu pod trenerom Xabijem Alonsom. Bayer i dalje vodi u njemačkom prvenstvu, a u DFB kupu ispali su svi njegovi najveći rivali. Jedina ozbiljna prepreka je Stuttgart, pa je ova utakmica praktički finale prije finala. S druge strane, Stuttgart se pod trenerom Sebastiano­m Hoenessom nakon mnogo godina vratio u vrh njemačkog fudbala. Ekipa igra odličan fudbala i ima izgleda izboriti mjesto u Ligi šampiona, što se ni najoptimis­tičniji navijači nisu nadali uoči početka sezone.

Ponovljeni susreti šesnaestin­e finala FA Cupa, danas: Coventry - Sheffield Wed (20.45 sati - prvi meč 1:1), Plymouth - Leeds (20.45 1:1), Southampto­n - Watford (20.45 - 1:1). Sutra: Nottingham Forest Bristol City (20.45 - 0:0), Aston Villa - Chelsea (21 - 0:0).

Raspored osmine finala Kupa Francuske,danas:sochaux-rennes

Sutra:

U engleskom FA Cupu igraju se ponovljeni mečevi osmine finala, a večeras će na teren Coventry i Sheffield

Prvi mečevi polufinala Kupa kralja, danas: Mallorca - Real Sociedad (21). Sutra: Atletico Madrid - Athletic Bilbao (21).

 ?? / EPA ?? Xabi Alonso radi fenomenala­n posao
/ EPA Xabi Alonso radi fenomenala­n posao
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina