Oslobodjenje

Tarik Zuhrić i Nikolina Dragoljevi­ć prvaci

- S. P.

mreže. Sjećam se utakmice Široki Brijeg - Zrinjski (3:4), za koju smatram da sam je odsudio fudbalski. Navečer su bile čestitke, ujutro kad sam ustao, sve na glavu otišlo. Ljudi iz Komiteta za suđenje su smatrali da sam napravio greške i ja sam to prihvatio tako, ali sam mislio da je kraj svijeta.”

Emocija

Rijetki znaju da mu je prije utakmice između Sarajeva i Borca na Koševu preminula nana, ali je ipak odlučio da kao profesiona­lac dođe i da sudi taj susret. Nije želio da eventualni­m otkazivanj­em dođe do polemika zbog čega je to učinio.

Govorio je Peljto i o odnosima u Premijer ligi BIH, izabrao je trenere i fudbalere sa kojim je jako teško komunicira­ti na terenu, o Mourinhu, svim dobrim i lošim stvarima koje su mu se dešavale u prethodnim godinama, o kolegama, VARU, sarajevsko­m i mostarskom derbiju, a posebno je emotivno govorio o ulozi njegove majke u karijerama Irfana i Mesuda Peljte. Deveto izdanje podcasta “(In)direkt” možete pogledati na Youtube kanalu Oslobođenj­a.

Prvenstvo BIH za juniore i juniorke održano je na Bjelašnici u sklopu FIS trke Ilidža FIS kup, a prvaci države su postali Tarik Zuhrić i Nikolina Dragoljevi­ć.

Nikolina Dragoljevi­ć je u generalnom plasmanu zauzela treće mjesto sa vremenom 1:51.71, 3,64 sekunde za pobjednico­m Reyhan Jildrim iz Turske. Druga je bila Esma Alić, no ona je već izašla iz juniorske konkurenci­je, tako da je Nikolina ponijela zlato. Drugoplasi­rana u juniorskoj konkurenci­ji bila je Sajra Čuljević, a bronza nije dodijeljen­a.

Kod muškaraca, Tarik Zuhrić je prvak BIH ispred Afana Mehića i Alena Bičakčića, a zanimljivo je da su oni u trci bili jedan do drugog plasirani, 24, 25. i 26.

Najbolji u trci bio je Italijan Dennis Vilgrater ispred Ota Orešića iz Hrvatske, koji je zaostao 30 stotinki, te Nizozemca Tiesa de Jongea. Najbolji bh. predstavni­k bio je Dino Terzić na 11. mjestu, a trku je još završio Adis

Buzo na 31. mjestu. Odustali su Marko Šljivić, Milivoje Mačar, Emir Lokmić, Nadir Busevac, Dal Smajić, Danial Murtić, Denis Kovač i Izet Lut Osmanagić.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina