Oslobodjenje

Bilbija za novu titulu prvaka

Neobično kolo koje se igralo od subote do utorka konačno je završeno, a najviše se radovao Zrinjski

- Piše: KENAN KALOPER

Zrinjski je nakon 29. kola m:tel Premijer lige BIH i zvanično osigurao naslov prvaka, a Sarajevo je napravilo veliki korak ka plasmanu u Evropu pobjedom u još jednom derbiju. Slijedi tim kola.

Golman

Semir Bukvić (FK Sloboda) Odbranjen penal u minimalnoj pobjedi u gradskom derbiju nad Tuzlom bio bi sam po sebi dovoljan da Bukvića svrsta u tim kola, ali on je i mimo toga zaslužio mjesto u odabranoj ekipi ove sedmice nizom sjajnih intervenci­ja.

Desni bek

Samir Zeljković (FK Velež) Mostarskit­imjeodigra­osjajnupar­tiju protiv Borca, a Zeljković, koji ove sezone sve češće igra na poziciji desnog beka, još jednom je briljirao i pokazao je da može izvršiti kakav god zadatak dobije od stručnog štaba. Banjalučan­i mu nisu uspjeli kroz cijeli meč na stadionu Rođeni napraviti ozbiljnije probleme.

Stoper

Ante Hrkać (FK Velež) Iskusnidef­anzivacbri­ljiraojejo­šjednom u dresu Veleža, a u derbiju sa Borcem Momčilo Mrkaić, koji je ove sezone u sjajnoj formi, nije se praktično ni “vidio” pored defanzivca Veleža, koji se pokazao megapojača­njem za mostarski tim.

Centralni vezni

Edo Vehabović (FK Velež) Fudbaleri Veleža ostvarili su apsolutnu dominaciju protiv Borca i bili su kroz cijeli meč bolji tim, a njihov vezni redpotpuno­jenadigrao­goste,kojinisu djelovali ni u jednom momentu kao ekipa koja pripada samom vrhu tabele. Naročito je impresivan bio Edo Vehabović, za kojeg gosti nisu imalo nikakvo rješenje.

Centralni vezni

Damir Zlomislić (HŠK Zrinjski) Fudbaleri Zrinjskog savladali su kao gost Posušje i osvojili drugu uzastopnu titulu, a odličnu partiju pružio je iskusni veznjak, koji je osigurao da Zrinjski još jednom prilično dominantno odigra i osigura bodove ključne za naslov. I u ofanzivnom i u defanzivno­m pravcu igre Zlomislić je pružio vrhunsku partiju.

Ofanzivni vezni

Eldar Mehmedović (FK Sloboda) U gradskom derbiju sa Tuzlom, Sloboda je upisala izuzetno važna tri boda u borbi za opstanak, a mladi veznjak je odigrao jako kvalitetan meč koji je krunisao pobjedonos­nim golom. Sloboda je sada ponovo itekako u igri za premijerli­gaški status, a Mehmedović je najzaslužn­iji za takvo što.

Napadač

Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski) Fudbaleri mostarskog kluba konačno su i teoretski riješili pitanje osvajača naslova prvaka BIH, a Nemanja Bilbija jesjajnogo­stovanjeup­osušjukrun­isao sa dva pogotka. Bilbiji je ovo šesti naslov prvaka BIH i treći uzastopni naslov najboljeg strijelca Premijer lige BIH.

Napadač

Nermin Haskić (FK Velež) Haskić je u sjajnoj formi i bez dileme je Veležova najveća uzdanica, kako u borbi za Evropu kroz

Renan Oliveira je odigrao sjajnu utakmicu protiv Širokog Brijega i pokazao je bez dileme da se radi o vrhunskom napadaču za premijerli­gaške uslove

ligu, tako i u preostaloj finalnoj utakmici Kupa BIH protiv Zrinjskog. Odigrao je u pobjedi nad Borcem sjajnu utakmicu koju je krunisao pogotkom, a izborio je i penal za mostarski tim.

Napadač

Renan Oliveira (FK Sarajevo) Brazilski ofanzivac bio je za koplje iznad svih drugih igrača na terenu u pobjedi bordo tima nad Širokim Brijegom. Postigao je jedan od golova, a odbranu gostiju mučio je na sve moguće načine, bilo da se radi o igri u zraku ili na podu.

Trener kola

Husref Musemić (FK Igman) Igman je jedna od najboljih ekipa proljetnog dijela prvenstva, a to se ponovo potvrdilo na teškom gostovanju kod Željezniča­ra, gdje je Igman osvojio bod i pokazao da se može nositi i sa pretendent­ima za evropska takmičenja. Najveće zasluge za to svakako ima trener kluba iz Konjica Husref Musemić.

 ?? ?? Nemanja Bilbija treći put uzastopno će biti najbolji strijelac
Nemanja Bilbija treći put uzastopno će biti najbolji strijelac
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina