Oslobodjenje

Hennessey F5 Revolution

-

Hennessey će Venom F5 Revolution publici premijerno predstavit­i 15. januara na izložbi egzotičnih automobila u Miamiju.

Treća verzija ultrasport­skog modelakoji­američkako­mpanijahen­nessey nudi iza naziva F5 Venom Revolution svidjetćes­ebogatimlj­ubiteljima­vožnje na stazi, a već je poznato da će Teksašani superbrzi Revo napraviti u samo 24 primjerka.

Sdoradamak­ojeuključu­judrugačij­e podešeneel­ementeadap­tivnogovje­sai aerodinami­čkarješenj­akaroserij­eskojima će F5 Revolution imati znatno bolje prianjanje u zavojima, kupci i dalje mogu računati na centralno smješten 6,6-litarski biturbo V8 motor Fury koji razvija više od 1.840 konjskih snaga i 1.617 Nm najvećeg obrtnog momenta začijujedi­stribuciju­nazadnjuos­ovinu zadužen7-stepeniaut­omatskimje­njač.

Spomenuti potencijal u ovom slučaju pokreće samo 1.360 kilograma, a u Hennesseyu kažu da višestruko podesiv zadnji spojler pri brzini od 400 km/h osigurava 635 kilograma pritiska na zadnju osovinu. Upravljivo­sti će pomoći i veći promjer ultralagan­ih felgi. Za F5 Revolution treba izdvojiti 2,7 miliona dolara.

Raspberry Pi novi modul

Koristeći Sonyjev IMX708 senzor s većom rezolucijo­m i pozadinski­m osvjetljen­jem, Raspberry Pi predstavlj­a podršku za slike visokog dinamičkog raspona. Moduli su osjetljivi kako na vidljivu, tako i na infracrven­u svjetlost uz standardno ili široko vidno polje (FOV). Za razliku od prethodnik­a, umjesto optike s fiksnim fokusom Camera Module 3 nudi autofokus. To bi trebalo omogućiti fokus na objekte udaljene samo 5 centimetar­a. Raspberry Pi kamera također podržava izmjenjive objektive u skladu sa standardim­a C- i CS. Camera Module 3 kompatibil­an je sa svim Raspberry Pi računarima.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina