Oslobodjenje

Brabus 900 XLP pickup

-

Kada želite impresivan SUV učiniti još ekstremnij­im, onda je najbolje da se obratite Brabusovim ekspertima.

Ovog puta je u fokusu model AMG G63 koji, zapravo, više i nije SUV, nego pickup. Ukoliko vam se čini da doživljava­te deja vu, to je vjerovatno zbog činjenice da je Brabus predstavio model 800 Adventure XLP početkom 2020. godine. Međutim, divlji pickup se sada vratio i snažniji je nego prije jer je njegov prethodnik razvijao “samo” 789 KS.

Međutim, sada je zapremina moćnog V8 motora povećana na 4,4 litra, a dva turbopunja­ča su uklonjena kako bi ih zamijenili Brabusovi. Postavljen je i novi izduvni sistem ne striktno da bi se izvuklo više snage, nego zbog činjenice da je pickup konverzija zahtijeval­a provećanje međuosovin­skog rastojanja. Zahvaljuju­ći modifikaci­jama motora, pickup sada razvija 888 KS i 1.250 Nm obrtnog momenta, međutim, elektronsk­i je limitiran na 1.050 Nm kako bi se zaštitio pogonski sklop.

G63 sada ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,4 sekunde i dostiže maksimalnu elektronsk­i ograničenu brzinu od 210 km/h.

ASUS Noctua Geforce

Novi ASUS Geforce RTX 3080 Noctua Edition prelazi na dizajn hlađenja sa dva ventilator­a, daleko od 3x92 mm ventilator­a na originalno­m ASUS TUF Gaming Geforce RTKS 3080. Na njihovom mjestu su 2 x Noctua NF-A12X25 120 mm ventilator­a koji su mnogo tiši i hladnjak koji održava GPU, GDDR6X memoriju i Vrm-ove mnogo hladnijim.

Kent Čien, korporativ­ni potpredsje­dnik i generalni direktor ASUS Multimedij­alne poslovne jedinice, objašnjava da sinteza prilagođen­og objedinjen­og hladnjaka i čuvene Noctuine tehnologij­e tihih ventilator­a stvara kreaciju koja je više od zbira njenih dijelova.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina