Oslobodjenje

Doboj hvata posljednji voz za play-off

Odigrane su utakmice pretposlje­dnjeg kola ligaškog dijela Premijer lige BIH u futsalu

- S.P.

Pretposlje­dnje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovin­e i dalje nije riješilo mnoga pitanja pozicija za playoff, kao ni to ko će u play-off, a ko u play-out. U tri boda razlike su Bosna Kompred, Doboj i Hercegovin­a i posljednje kolo će odlučiti ko je siguran u opstanak.

Doboj je u komšijskom derbiju slavio veliku pobjedu protiv Kaskade u Gračanici 6:4. Denis Zelenković je postigao dva gola, a u strijelce su se još upisali Mehmedović, Martić, Buljubašić i Marić. Za domaće pogodili su dva puta Sead Buljubašić, te Jahić i Husić.

Sarajevo je odigralo sjajan meč u Tuzli i slavilo protiv Bosne Kompred 9:4, dok je lider Mostar SG savladao Hercegovin­u u gostima 7:2. Salines je uspio savladati Brotnjo u Čeliću 6:5 i ostati u trci za drugo mjesto, dok je sigurnu pobjedu slavila Sloga protiv Policajca 4:0.

U posljednje­m kolu Doboj je domaćin Salinesu, a Hercegovin­a i Bosna Kompred idu na gostovanja Sarajevu i Brotnju. Sloga ide u Mostar, a Policajac i Kaskada se sastaju u Banjaluci.

Ovog vikenda odigrana je i prva finalna utakmica play-offa Prve lige Federacije Bosne i Hercegovin­e u futsalu u kojoj su snage u Cazinu odmjerili domaća Bubamara i Konjic. Poslije prvog poluvremen­a Bubamara ima prednost 5:3 i u revanšu naredne subote u Konjicu će pasti odluka o novom premijerli­gašu. Bubamaru su do pobjede doveli Sejad Ibrišimovi­ć i Edis Nuhanović sa po dva gola, a jedan je dodao Halid Delić. Za goste su pogađali Nermin Jusić, Ivica Marić i Benjamin Begeta.

Rezultati, 17. kolo: MNK Bosna Kompred - GFC Sarajevo 4:9, FC Salines - MNK Brotnjo 6:5, MNK Kaskada - FC Doboj 4:6, MNK Sloga KMF Policajac 4:0, MNK Hercegovin­a - FC Mostar SG 2:7.

Tabela: Mostar SG 45, Sarajevo 34, Salines 33, Sloga 31, Bosna Kompred 26, Doboj 25, Hercegovin­a 24, Policajac 16, Brotnjo 7, Kaskada 6.

 ?? ?? Elvir Trako je junak Slobode
Elvir Trako je junak Slobode

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina