Oslobodjenje

Šestoro mrtvih u Sacramentu

U još jednoj američkoj pucnjavi nastradali su civili, a ranjeno ih je najmanje deset

-

Policija u Kalifornij­i saopštila je da je šest osoba poginulo, a najmanje deset ozlijeđeno, u pucnjavi u centru Sacramenta. Policija nije imala podatke o počinitelj­u i razlozima pucnjave, kao ni o težini ozljeda ranjenih osoba.

Pucnjava se dogodila na području 10. ulice, a samo par ulica od zgrade Capitola države Kalifornij­e. Policija je blokirala nekoliko ulica u centru Sacramenta. Na Twitteru je objavljen video koji prikazuje ljude kako trče ulicom dok se u pozadini čuje pucnjava. Na mjesto događaja poslano je više vozila hitne pomoći.

Ova pucnjava dogodila se nešto više od mjesec nakon što je muškarac ubio svoje troje djece, četvrtu osobu, pa sebe, u istom gradu.

Aktivist Barry Accius iz Glasa mladih rekao je da je stigao na mjesto događaja oko 2.30 ujutro nakon što ga je član gradskog vijeća nazvao u vezi s pucnjavom.

”Bilo je užasno”, rekao je Accius za ABC KXTV u Sacramentu.

”Čim sam prišao, vidio sam haotičnu scenu, policiju posvuda, krvave žrtve, ljude koji vrište. Majke plaču i pokušavaju identifici­rati koje je njihovo dijete”, kazao je potreseni svjedok.

Policija je zamolila ljude da izbjegavaj­u to područje.

Nešto ranije prije nego što je došlo do pucnjave, policija se pojavila na licu mjesta zbog dojave o remećenju javnog reda i mira. Po snimku koji je također objavljen na društvenim mrežama, došlo je do tučnjave čija je eskalacija dovela do smrtnih ishoda i korištenja vatrenog oružja.

”Riječi ne mogu izraziti šok i tugu”, naglasio je gradonačel­nik Sacramenta Darrell Steinberg.

”Brojke mrtvih i ranjenih teško je shvatiti. Čekamo više informacij­a o tome šta se tačno dogodilo u ovom tragičnom incidentu. Nasilje oružjem je pošast našeg grada, države i nacije i podržavam sve akcije da se ono smanji”, naglasio je gradonačel­nik.

 ?? / EPA ?? Situacija je tragična
/ EPA Situacija je tragična

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina