Oslobodjenje

Stižu proljetni trendovi

Izabrali smo sedam onih koji imaju najviše šanse da tu ostanu i u godinama pred nama. Slijedite neke od njih

-

Recept

Sada kada je stiglo proljeće vrijeme je za novu postavu u domu. Od proljetnih trendova, kojih je ove godine više no ikada, što ne čudi kada znamo da smo fokusirani na uređenje domova, izabrali smo sedam onih koji imaju najviše šanse da tu ostanu i u godinama pred nama. Planirate li ovog proljeća napraviti veliku ili pak primjetnu promjenu u domu, pokušajte slijediti neki od ovih trendova.

Povoljno, efektno i dugotrajno Iako su u startu zamišljene kao blagdanske grane, grane su u moćnoj vazi odlična dekoracije tokom cijele godine. Možete ih pronaći sami u prirodi ili kupiti gotove u boji u kojoj poželite. Ukrasite ih ovisno o prilici ili pak samo dekorirajt­e sezonskim cvijećem.

Spavaća soba potcrtana plavim Intimna oaza svakog doma, spavaća soba, ovog proljeća izgledat će sjajno u nježnim plavim tonovima koji imaju retro prizvuk. Materijali su prirodni, a detalji decentni. Za proljetnu atmosferu obavezno dodajte buket omiljenog proljetnog cvijeća.

Ne zaboravite zavjese - Bilo da ste ljubitelj klasike ili ste ljubitelj promjena i uvođenja noviteta, ove sezone zavjese su nešto što, kažu stručnjaci, dom mora imati. Dolaze u bezbroj boja, dimenzija i uzoraka, a vi trebate odabrati onu kombinacij­u koja se najbolje uklapa u vaš dom. I pri ovom odabiru računa vodite o materijali­ma, najbolji izbor su oni prirodni.

Iskoristit­e zidove - Čak i ako imate malo kvadrata na raspolagan­ju, zidovi mogu podnijeti promjenu. Napravite atraktivnu zidnu galeriju kombinacij­om različitih boja i dimenzija okvira i odaberite proljetne motive.

Dnevna zona - zona sreće - U dnevni boravak dodajte nešto neočekivan­o - detalje s motivom limuna. Ili, ako ste hrabriji - limunovo stablo. Žuta boja stvorit će pozitivnu atmosferu i prostor ispuniti veseljem. Odlična je u kombinacij­i sa svim neutralnim bojama, a posebno dobro slaže se sa sivom.

Mislite i na sto - Uz odabir tekstila, detalja i ukrasa te proljetno sezonsko cvijeće svaki dan možete imati svečani obrok. Hrabri uzorci - Ako želite samo jednu promjenu u domu, birajte hrabre uzorke. Oni mogu biti na tepetama na zidu, mogu biti na tepihu, na namještaju, ili, ako niste toliko hrabri, na detaljima kao što su jastučići.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina