Oslobodjenje

Izabrane zamjene

- J. T.

Mateta 41, Zaha 79, Hughes 87), Southampto­n - Manchester City 1:4 (Laporte 45+2 ag - Sterling 12, De Bruyne 62 pen, Foden 75, Mahrez 78), Nottingham Forest - Liverpool 0:1 (Jota 78).

Francuska, Ligue 1

Lider francuske Ligue 1 Paris Saint-germain poražen je uvjerljivo u utakmici 29. kola na gostovanju u Monacu, 0:3. Monacu su pobjedu donijeli Ben Yadder s dva gola (25. i 84. minuta) i Volland (58. minuta).

To je četvrti poraz PSG-A ove sezone u prvenstvu, ali je i dalje ubjedljivo prvi na tabeli sa 65 osvojenih bodova.

Sanjin Prcić počeo je utakmicu za svoj Strasbourg na gostovanju Lorientu, ali u 20. minuti morao je napustiti teren zbog povrede, a zamijenio ga je Jean-eudes Aholou. Još se ne zna koliko je ozbiljna povreda bh. reprezenta­tivca.

Anel Ahmedhodži­ć je definitivn­o pogriješio što je iz švedskog Malmöa prešao u francuski Bordeaux. Njegova ekipa srlja prema ispadanju, u 29. kolu poraženi su od Montpellie­ra na svom terenu. Bh. fudbaler zaradio je žuti karton.

Rezultati 29. kola francuske Ligue 1:

Izvršni odbor Međunarodn­e federacije hokeja na ledu (IIHF) donio je odluku da će reprezenta­cije Francuske i Austrije, dvije najbolje rangirane nakon onih koje nastupaju na Svjetskom prvenstvu elitne grupe, zamijeniti Rusiju i Bjelorusij­u na turniru kojem će domaćin biti Finska od 13. do 29. maja.

Francuska je u grupi A, gdje su još Kanada, Njemačka, Švicarska, Slovačka, Danska, Kazahstan i Italija. Austrija će biti smještena u grupu B, a u njoj će se takmičiti s reprezenta­cijama Finske, Švedske, SAD-A, Češke, Latvije, Norveške i Velike Britanije.

 ?? / EPA ?? Sjajan nastup trikolora
/ EPA Sjajan nastup trikolora
 ?? / EPA ?? Francuzi su ponovo u eliti
/ EPA Francuzi su ponovo u eliti

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina