Het Nieuwsblad

Kompany start nieuwe zangtradit­ie

KV Mechelen introducee­rt dug-out voor fans

-

Vlak voor hij een bierdouche in de nek kreeg van Eden Hazard vierde Rode Duivels-aanvoerder Vincent Kompany de kwalificat­ie voor Euro 2016 met een lied voor de supporters. Amusant. En het bewijs dat hij als voetballer de juiste carrièreke­uze maakte. ‘Ik ambieer alleszins geen loopbaan als zanger. Dat laat ik aan profession­als over’, lachte Kompany. ‘Ik was mijn stem kwijt en ik had dat liedje ook Voetbalfan­s die de actie van zo dicht mogelijk willen beleven, moeten sinds deze week in het Mechelse AFAS Stadion zijn. KV Mechelen lanceerde tijdens zijn fanweekend immers het unieke concept van de Field Seats. Vier comfortabe­le zitplaatse­n in een dug-out op slechts enkele meters van de zijlijn. Daarin kunnen vier fortuinlij­ke fans de wedstrijd be- niet voorbereid. Ik kreeg de tekst op mijn iPhone slechts vijf minuten voor het einde van de match. De Ultras hadden gevraagd om dat lied. In Andorra hadden we een ontmoeting met enkele supporters. Ze vroegen ons even met hen te zingen. Dit is een mooie traditie die we in de toekomst kunnen herhalen.’ Het wordt uitkijken wie zich de volgende keer aan de microfoon waagt. Wie profileert zich als The Voice van Belgium? leven vanuit het perspectie­f van de bankzitter­s en de sportieve staf. Voor elke thuiswedst­rijd kunnen fans een ticket winnen voor de supporters­dug-out door een gokje te wagen bij sponsor Unibet. Ook rolstoelge­bruikers onder de Malinwa-fans kregen een eigen dug-out om de wedstrijd vanaf nu van nog dichter te kunnen volgen.

 ?? Foto: rtr ?? Vincent Kompany zong na de match een lied voor de supporters. ‘Maar ik ambieer geen loopbaan als zanger’, stelt hij gerust.
Foto: rtr Vincent Kompany zong na de match een lied voor de supporters. ‘Maar ik ambieer geen loopbaan als zanger’, stelt hij gerust.
 ?? Foto: jhs ?? Vier fans zullen elke thuiswedst­rijd van héél dichtbij kunnen volgen.
Foto: jhs Vier fans zullen elke thuiswedst­rijd van héél dichtbij kunnen volgen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium