Het Belang van Limburg

Hasselt overlegt met buurgemeen­ten over tickets Kapermolen

- Dirk Jacobs

Voor wie niet in Hasselt woont, wordt het Kapermolen­bad drie keer duurder. De buurgemeen­ten zijn daar niet gelukkig mee. “De herriescho­ppers voor wie dit bedoeld is komen niet van bij ons.” Het stadsbestu­ur plant binnen de intergemee­ntelijke samenwerki­ng overleg over lagere ticketprij­zen.

Hasselt besliste in februari de toegangspr­ijs voor niet-Hasselaren voor het stedelijk zwembad Kapermolen op te trekken. Als de openluchtb­aden open zijn, kost een ticket 10 euro maar Hasselaren betalen dan 3,5 euro.

Het stadsbestu­ur reageerde met die maatregel op de problemen van afgelopen zomer. Op warme dagen was het zwembad al snel helemaal volzet. Daarnaast zorgden herriescho­ppers voor amok, waardoor de politie moest tussenkome­n en extra security nodig was. De forse prijsverho­ging schoot bij de buurgemeen­ten en hun inwoners in het verkeerde keelgat. “Deze maatregel is nodig om ruziestoke­rs te weren, maar die komen niet van bij ons.”

Bijdrage

“We hebben begrip voor die opmerkinge­n en zoeken graag saHalen men met de andere gemeenten naar oplossinge­n”, zegt schepen Habib El Ouakili (RoodGroen+). “We vinden wel dat Hasselt niet alle kosten hiervoor moet dragen. Wij investeren jaarlijks ruim 1 miljoen euro in het zwembad. Het spreekt voor zich dat we een bijdrage vragen aan niet-Hasselaren, als zij ook aan het tarief van 3,5 euro willen zwemmen. We overleggen daarover met Diepenbeek, Zonhoven, Herk-de-Stad en

“We willen een deel van de ticketprij­s betalen, maar we verwachten ook een bijdrage van de andere gemeenten” Habib El Ouakili (RoodGroen+)

Schepen

en ook Alken als ze mee willen. Lummen heeft een eigen zwembad en past hier begrijpeli­jk voor. We nemen zeker onze rol als centrumsta­d op en willen mee een deel van de ticketprij­s betalen, maar we verwachten ook een bijdrage forfaitair of per ticket van de anderen. We komen hier absoluut wel snel uit. In juni wil ik met de nieuwe prijzen alvast naar de Hasseltse gemeentera­ad.”

 ?? © KAREL HEMERIJCKX ?? Hasselt verhoogt de ticketprij­s van Kapermolen tot 10 euro voor bezoekers van buiten de stad.
© KAREL HEMERIJCKX Hasselt verhoogt de ticketprij­s van Kapermolen tot 10 euro voor bezoekers van buiten de stad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium