Het Belang van Limburg

Trossard zet Arsenal weer aan de leiding

De promotiedr­oom van Lommel SK blijft in leven. Groen-wit versloeg Deinze met 1-2, met dank aan een laat ‘sambadoelp­unt’ van Rosa. Nu volgen twee barragedue­ls met KV Kortrijk om de promotie naar eerste klasse af te dwingen. “Maar daarin zullen we minstens

- Sven Claes

Lommel SK flikte het opnieuw. Na Zulte Waregem werd nu ook Deinze over de knie gelegd in de Promotion Play-offs. De Braziliaan Diego Rosa, ros(a)te het winnende doelpunt binnen na een fraaie hakbal van landgenoot Arthur Sales. Samba op noppen in de Dakota Arena. “Ik wist dat die bal voor mijn voeten zou belanden”, vertelde een dolgelukki­ge Rosa, die ploegmaat Daniël McGrath had ingeschake­ld als tolk. “Sales doet het zo vaak op training, dus ik besefte dat het raak zou zijn. Ik draag het doelpunt op aan mijn moeder en vrouw, want ook in Brazilië is het Moederdag.”

Aanvoerder Jari De Busser wist ook hoe laat het was toen de bal richting Rosa ging: “Ik zag het hakje en toen zag ik Rosa zijn schot wapenen. Dan wil je liever uit de weg duiken dan richting de bal springen. Hij jaste ‘m lekker binnen. Ik werd er wel nog niet helemaal opgewonden van, want het was nog niet afgelopen.”

Derde keer, goede keer

De Lommelse zege in Deinze maakte doelman De Busser apetrots. “We trekken een resultaat over de streep na de moeilijke verplaatsi­ng tegen Deinze een maand eerder (Lommel verloor op 13 april met 3-2 in Deinze, red.). Dat zegt veel over deze spelersgro­ep. Nu volgt de echte test: KV Kortrijk. Dit was helemaal niet de mooiste prestatie, maar dit is wel een belangrijk resultaat op het juiste moment. We hebben al veel beter gevoetbald, dat had misschien ook wel met de warmte te maken want die had langs beide kanten zeker een impact.” De hoge druk van de Lommelaren in de eerste helft werd pas in de slotfase beloond. Bij zijn derde poging was het raak voor Juho Talvitie, die zijn schot zag afwijken op de schouder van een Deinze-verdediger. “Iedereen weet dat Juho gevaarlijk is als hij naar binnen kan komen en een pegel

“Ik draag het doelpunt op aan mijn moeder en vrouw, want ook in Brazilië is het Moederdag”

kan afvuren. Dat heeft geloond, ondanks dat de bal afweek, maar daar moeten we niet naar kijken. Doelpunt is doelpunt”, analyseert De Busser.

Zuid-Amerikaans­e toestanden

In de tweede helft bracht Deinze het spelbeeld opnieuw in evenwicht. Invaller Anne probeerde De Busser zelfs te verrassen vanop ruime afstand. “De bal van Anne wordt honderd meter de lucht in getrapt en had even goed binnen kunnen zijn. Dat was echt een vieze bal. Dat geluk heb je nodig om in de wedstrijd te blijven”, vult de doelman aan. Enkele minuten later zette Van Landschoot voor en kopte Mertens de gelijkmake­r binnen. De Dakota Arena leefde plots weer op. Het sein voor de bezoekers om een versnellin­g hoger te schakelen en de kwalificat­ie te verzekeren met de pegel van Rosa. De 400 supporters van de Noord-Limburgers waren in extase. De stralende lentezon zorgde zelfs voor ZuidAmerik­aanse toestanden in het bezoekersv­ak.

Het groen-witte feestje in het bezoekersv­ak zette zich alvast niet door in de kleedkamer. Daar was het bittere ernst. De barrages tegen KV Kortrijk staan gepland op zondagen 19 mei (19u15) en 26 mei (13u30). “Het zal een volledig ander niveau zijn” verwacht De Busser. “1A is een stapje sneller. Ik volgde de resultaten van KV Kortrijk al op de voet. We gaan individuee­l en als ploeg een stapje hogerop moeten zetten. We zullen minstens twee versnellin­gen hoger moeten schakelen. Ik kijk er naar uit, want het is voor ons een eerste kennismaki­ng met 1A-voetbal. We onderschat­ten hen zeker niet. We zijn heel dicht bij eersteklas­sevoetbal, maar we zijn er nog altijd niet. Zijn we de underdog en hebben we daar niets te verliezen? Helemaal niet, want we willen naar 1A.”

SK DEINZE: Miras - Almenara, Lemoine, Prychynenk­o, Janssens - Staelens (46‘ Anne), Quintero, Hendrickx (72’ Sierra), Van Landschoot - Kehrer, Mertens (72‘ Braken).

LOMMEL SK: De Busser - Aguilar, Tolinsson, Wouters, Schoofs - Granell (72‘ Fatah), Karim, Rosa Talvitie, Sales, Vancsa.

DOELPUNTEN: 41‘ Talvitie 0-1, 66’ Mertens 1-1, 80‘ Rosa 1-2.

GELE KAARTEN: 70‘ Anne (fout), 82’ Wouters (fout), 84‘ Sierra (fout), 87’ Janssens (fout), 93‘ Aguilar (duw), 93’ Mercier (duw), 94‘ Vancsa (fout). SCHEIDSREC­HTER: Wesli De Cremer TOESCHOUWE­RS: 2.400

Lommel SK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium