Het Belang van Limburg

Niets nieuws onder de zon

- MARNIK GEUKENS

Zakelijkhe­id en efficiënti­e: het is wat titelkandi­daat Anderlecht onderschei­dt van KRC Genk, dat nog moet bikkelen voor een Europees ticket. Racing moet in de laatste twee matchen drie punten meer pakken dan Cercle om zeker over de meet te geraken.

De exit van Wouter Vrancken had weinig of geen impact op de wedstrijd en/of het resultaat. Interim-coach Domenico Olivieri had het team maar op één plaats gewijzigd, spits Zeqiri moest voor meer diepgang en dreiging zorgen dan middenveld­er Ait El Hadj. Zeker geen verkeerd plan, Racing had daardoor zijn momenten voor rust. Maar, en daar was er niets nieuws onder de zon, kon ze opnieuw niet grijpen. Net zoals in een prangend slot, waarin een bibberend Anderlecht met meer geluk dan wijsheid over de meet strompelde, ontbrak het Racing eens te meer aan efficiënti­e.

Waar aan de ene kant de krul van Verschaere­n in de winkelhaak verdween, vlogen Genkse schoten van op ongeveer dezelfde plaats richting tweede ring van het Lotto Park. De afzwaaier van invaller Fadera in de slotsecond­en stond symbool voor het probleem waarmee dit Genk sukkelt. Alleen spits Arokodare, die ook als aanspeelpu­nt stappen blijft zetten, vindt makkelijk de weg naar doel, waardoor elke tegengoal dubbel zo hard binnenkomt.

Groot was het contrast met een zakelijk Anderlecht, dat alleen in deel één van de tweede helft de wedstrijd in handen kon/wou nemen en tonen dat het strijdt om de landstitel. Terwijl het voor KRC Genk nog zwoegen en zweten wordt om een Europees ticket binnen te halen.

Zeker na de overwinnin­g van Cercle op Antwerp. Voor een rechtstree­ks ticket moet Genk in de laatste twee wedstrijde­n drie punten meer behalen dan Cercle. Het programma (Antwerp thuis, Union uit) mag op papier iets makkelijke­r lijken dan dat van de Bruggeling­en (Union thuis, Club Brugge ‘uit’) maar het momentum ligt bij de Vereniging.

Daarbij komt de extra handicap dat maandag tegen Antwerp spelmaker El Khannouss geschorst moet toekijken. Zijn ploegmaats hebben wel één ding om zich aan op te trekken: de vierde nederlaag op rij was er eentje van een ander allooi dan de vorige drie. Zeker dan de twee uitnederla­gen in Brugge, waar Genk weerloos door de ondergrens ging. Zaterdag toonde de ploeg in de hoofdstad wel de grinta en veerkracht, die nodig zal zijn om een bewogen seizoen alsnog met een prijs af te sluiten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium