Het Belang van Limburg

Net niet voor Alaphilipp­e, maar grote baas Lefevere is tevreden

Patrick Lefevere streek donderdag in Toscane neer en ei zo na zag hij zijn ploeg de rit pakken in Rapolano Terme. In een beklijvend­e sprint bergop moest Julian Alaphilipp­e het net afleggen tegen de Spanjaard Sanchez.

-

Alaphilipp­e had zijn zinnen op de gravelrit gezet, maar greep net naast zijn eerste zege in bijna elf maanden. “Ik ben tevreden”, sprak de Franse tweevoudig­e wereldkamp­ioen. “Ik kan mezelf niets kwalijk nemen. Ik voelde me goed en ben er vol voor gegaan. Alleen was Sanchez in die spurt net iets frisser. Ik blijf het proberen. Dit was niet mijn laatste kans op ritwinst in deze Giro.”

Sportieve baas Patrick Lefevere kon zich verzoenen met de prestatie van zijn woelwater. “Dit moet hem een boost geven. Julian werkt hard, staat scherp, alleen die zege ontbreekt. Maar de Giro duurt nog twee weken.”

Een opf lakkering die om bevestigin­g vraagt, ook als Alaphilipp­e zijn contract bij Soudal QuickStep wil verlengen. “Ik zie Julian weer groeien. Zijn manager Dries Smets heeft met Jurgen Foré (COO red.) gesproken en we zijn overeengek­omen om na de Giro weer samen te komen.”

Ondanks de woorden die er gevallen zijn, lijkt een verdere samenwerki­ng nog altijd een mogelijkhe­id. Lefevere probeerde zoals wel vaker zijn renners via de pers te prikkelen, maar in het voorjaar viel dat slecht bij Marion Rousse, de wederhelft van Alaphilipp­e. “De band met Julian is nog altijd goed. Hij rijdt sinds zijn 17de bij ons. In elk lang huwelijk stormt het wel eens. Hij is geen goedkope jongen, maar het is veel te vroeg om vooruit te lopen op die gesprekken.”

Overigens moest Lefevere op zijn eerste dag in de Giro meteen een hand toesteken. Hij stond langs de weg om bidons aan te reiken. “In zo’n gravelrit met risico op lekke banden en warm weer kan je iedereen gebruiken. Ik heb vijf bidons uitgereikt. Niet slecht, toch?”

RIT 5: 1. Benjamin Thomas (Fra/Cofidis); 2. Michael Valgren (Den) z.t.; 3. Andrea Pietrobon (Ita); 4. Enzo Paleni (Fra) 3”; 5. Jonathan Milan (Ita) 11”

RIT 6: 1. Pelayo Sanchez (Spa/Movistar); 2. Julian Alaphilipp­e (Fra); 3. Lucas Plapp (Aus) 1” ; 4. Andrea Piccolo (Ita) 24”; 5. Jhonatan Narvaez (Ecu) 29”;

7. Quinten Hermans

STAND : 1. Tadej Pogacar (Slo/UAE Team Emirates);

2. Geraint Thomas (GBr) 46”; 3. Daniel Martinez (Col) 47”; 4. Cian Uijtdebroe­ks 55”; 5. Einer Rubio (Col) 56”

 ?? © EPA-EFE ?? Alaphilipp­e buigt het hoofd voor Pelayo Sanchez.
© EPA-EFE Alaphilipp­e buigt het hoofd voor Pelayo Sanchez.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium