Het Belang van Limburg

“Zie geen reden om Courtois of Mignolet nu op te stellen”

Elk weekend duwen we onze huisanalis­t Johan Boskamp enkele actuele vragen onder de neus. De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdamm­er beantwoord­t ze in zijn eigen stijl...

-

Welke Europese halve finale kon je het meest bekoren, Johan?

“Dan kies ik toch voor Bayern Real Madrid. Dat was smullen van het begin tot het einde. Vooral Musiala was werelds bij Bayern. Ik kijk nu al uit naar de terugmatch. Gaan we dan wel een dominant Real zien in plaats een ploeg die vanuit de omschakeli­ng speelt? Het zal me benieuwen.”

Maakt PSG het straks af in eigen huis tegen Borussia Dortmund na hun 1-0-nederlaag in Duitsland?

“Daar ga ik vanuit. Ze hebben in Dortmund al veel pech gehad met die twee ballen op de paal. En met Mbappé en Dembélé hebben ze in principe genoeg snelheid om iemand als Hummels een kwaaie avond te bezorgen. De grootste tegenstand­er van PSG is PSG zelf. Meer dan de andere drie is het voor hen écht van moeten.”

En wat vond je van onze Belgische halvefinal­ist Club Brugge?

“Nou, die Onyedika zal slecht geslapen hebben. Hoe kan je nu niet weten dat je een gele kaart hebt gepakt? En waarom heeft niemand hem dat dan gezegd? Het zou toch extreem lullig zijn als ze door die kaart de finale missen. Voetballen­d vond ik Club minder dan in de vorige wedstrijde­n, maar ik heb er nog wel vertrouwen in. Fiorentina geeft veel ruimte weg en slikt makkelijk goals. Als Club zijn niveau van in de play-offs haalt, dan zie ik ze straks wel winnen met meer dan één goaltje verschil.”

Met Jackers of Mignolet in doel?

“Doe mij maar Jackers. Je kan niet zeggen dat Club het slecht doet sinds dat ventje in doel staat, toch? Ik zie geen reden voor Hayen om nu plots te veranderen en voor Mignolet te kiezen. Hetzelfde geldt trouwens voor Courtois. Hij maakt dit weekend zijn comeback met Real tegen Cadiz, maar voor de terugwedst­rijd tegen Bayern krijgt Lunin toch weer de voorkeur. Dat is slim aangepakt van Ancelotti. Hoe goed Courtois ook is, het blijft toch een risico om hem na negen maanden blessurele­ed te laten spelen in zo een levensbela­ngrijke wedstrijd.”

Ilyes Bennane is sinds enkele maanden de bekendste dertienjar­ige van het land.

“Dat jeugdspele­rtje dat bij Genk is vertrokken en nu bij Anderlecht heeft getekend? Wat een soap is dat joh. Ik vind het wel knap dat Genk zijn been stijf heeft gehouden in dat dossier. Als de ouders met allerlei buitenspor­ige eisen komen, dan moet je als club een grens trekken. Het kan misschien wel een toptalent zijn, maar niemand is groter dan de club. Zeker geen dertienjar­ig kind.”

Je ex-club Dender speelt volgend seizoen terug op het hoogste niveau. Blij mee?

“Het is hen van harte gegund. Heel knap gedaan van Timmy Simons. Voor een club met beperkte middelen hebben ze dit seizoen hartstikke goed werk geleverd. Ik lees wel dat niet iedereen zo blij is met hun terugkeer. Als Peter Croonen zegt dat hij zich vragen stelt bij het toekomstpo­tentieel van Dender, dan vraag ik mij af waar hij zich mee bemoeit. Laat iedereen toch lekker zijn eigen cluppie runnen.”

Tot slot: Phil Foden is door de schrijvend­e pers verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland. Wie verdient die prijs bij ons?

“Sowieso iemand van Union. Cameron Puertas of Alessio Castro-Montes. Allebei bezig aan een bijzonder sterk seizoen. Hoe Puertas die ploeg eigenhandi­g uit hun dipje heeft gesleurd, dat vind ik heel erg knap. We zullen zien of ze het zondag kunnen doortrekke­n tegen Anderlecht. Bij Anderlecht was het vorig weekend op Cercle weer niet om aan te gluren. Dat belooft dus wel een interessan­t potje te worden.”

 ?? ??
 ?? ?? “Courtois in doel? Tegen Bayern krijgt Lunin toch weer de voorkeur. Slim aangepakt van Ancelotti. Hoe goed hij ook is, het blijft toch een risico om hem na negen maanden blessurele­ed te laten spelen in zo’n belangrijk­e wedstrijd”
Johan Boskamp
“Courtois in doel? Tegen Bayern krijgt Lunin toch weer de voorkeur. Slim aangepakt van Ancelotti. Hoe goed hij ook is, het blijft toch een risico om hem na negen maanden blessurele­ed te laten spelen in zo’n belangrijk­e wedstrijd” Johan Boskamp

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium