Het Belang van Limburg

Dwingt Eisden-Dorp derde match af in Hasselt?

Beukt FULL Hasselt woensdagav­ond als eerste de poort naar de halve finales van de play-offs open? Het kan zomaar. Voorwaarde: voor een tweede keer in zes dagen afrekenen met Eisden-Dorp, dat zijn taaie zelf belooft te zijn.

- Jo Trekels

Door basketbal op vrijdag in de Alverberg schuift Hasselt de derby noodgedwon­gen twee dagen vooruit. De opdracht in de Alverberg is duidelijk: bij winst is de volgende ronde een feit. Vrijdag zegevierde het team van Petros Papanicola­ou met 1-4 in Maasmechel­en. “In Eisden is het altijd moeilijk voor ons”, geeft de coach toe. “Maar ik denk dat we zakelijk en verdiend wonnen. We hebben nu twee kansen om het thuis af te maken, liefst meteen woensdag. Maar elke match is een nieuwe, dus we zullen weer op ons scherpst moeten zijn. We haalden zeker niet ons beste niveau vrijdag. Dus laten we groeien en wie weet wat er dan nog kan dit seizoen. Winnen is wat telt, maar liefst ook met mooi spel.”

Eisden-Dorp verbaasde opnieuw vriend en vijand. Toch is het nu erop of eronder. “Ik heb de beelden herbekeken”, stelt coach Guy Beckers. “Driekwart wedstrijd waren we niet de mindere, maar stootten we op een zeer sterke doelman Dries Vrancken. Enkel de eerste tien minuten moesten we de wedstrijd ondergaan. Door de kwaliteit van de tegenstand­er. Mensen vinden het misschien vanzelfspr­ekend wat we presteren. Maar dat is het niet. Met de spelers die het heeft is het logischer dat Hasselt derde wordt dan wij zesde. We doen het met eigen opgeleide spelers of spelers uit de regio die niet voor het grote geld spelen. En dan zijn Peulen en Vaelen nog out. Onze prestaties blijven soms ondergewaa­rdeerd. In de Beker van België werden we uitgeschak­eld door Anderlecht én we kijken heel erg uit naar de finale van de Beker van Limburg. Maar eerst gaan we er alles aan doen om nog een derde play-offmatch af te dwingen.”

→ Woensdag 20.30 uur: FULL Hasselt - ZVK Eisden-Dorp (kwartfinal­e play-offs)

 ?? © DICK DEMEY ?? In de eerste clash ging Hasselt winnen in Eisden.
© DICK DEMEY In de eerste clash ging Hasselt winnen in Eisden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium