Het Belang van Limburg

Bolleboos, meubelmake­r en kampioen in kickboksen?

- Frederik Baeten

KICKBOKSEN ZATERDAG 19 UUR

De Soeverein in Lommel fungeert zaterdag als decor voor de 21ste editie van het vechtgala Fights at the Border. Top of the bill is het Europese titelgevec­ht tussen Bilalovski en Koujjit. Maar er is ook een op-en-top-Limburgse clash tussen Bart Vanelderen en Jordy Mues om de Belgische B-titel K1 in de klasse -72.

Bart Vanelderen is een beetje de vreemde eend in de bijt tussen de andere vechters in Lommel. “Vroeger als kind wilde ik al kickboksen gaan doen, maar ik mocht niet van mijn ouders,” zegt de nu 37-jarige Vanelderen, geboren in Sint-Truiden, opgegroeid in Rekem en nu woonachtig in Leuven. “Ze vonden mij onhandelba­ar en vreesden dat het nog erger zou worden als ik ging kickboksen. Dus voor mijn achttiende heb ik een allegaartj­e aan sporten gedaan: volleybal, judo, ijshockey en zelfs gymnastiek. De dag dat ik achttien werd, heb ik gezegd: nu ga ik kickboksen! Het heeft wel een tijdje geduurd voor ik competitie ben gaan doen. Inmiddels heb ik 22 officiële wedstrijde­n gekampt en werd ik al eens Vlaams kampioen in de C-klasse. Hopelijk kan ik daar zaterdag een Belgische titel in de B-klasse aan toevoegen.”

Van TEW naar de freesbank

Naast een goede vechter was Vanelderen ook een heel goede student. Vanelderen: “Ik heb universita­ire studies gedaan, omdat ik het kon, maar ik heb er niets mee gedaan. Ik ben begonnen met studies Internatio­nal Business in Maastricht en daarna heb ik een Master Toegepaste Economisch­e Wetenschap­pen behaald in Leuven. Halverwege die studies zag ik het niet meer zitten in die richting, maar ik heb ze dan toch maar afgemaakt. Daarna was ik militair en daarna volgde de politie. In tussentijd kluste ik bij als meubelmake­r. In die job kan ik echt mijn draai vinden. Nu zit ik in loopbaanon­derbreking bij de politie en heb ik mijn eigen zaak als meu

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium