Het Belang van Limburg

“Mijn reeks van vijf Zomerhits op rij doen ze mij niet na”

Om op gang te trappen.

- Nele Coune

MUZIEK PELT/HAMONT-ACHEL

Van 2002 tot 2006 heerste Belle Perez over de zomer. Met Me and You, Enamorada, Light of My Life, Que Viva la Vida en Ave Maria kaapte ze vijf jaar op rij de Zomerhit van Radio2 weg, een record. “Toch elke keer weer een bevestigin­g dat je goed bezig bent”, blikt Belle terug. “Mijn muziek komt ook echt tot leven in de zomer. Of het door dat Spaans komt? Ik denk wel dat het meespeelt. Die taal zorgt toch voor een instant vakantiege­voel. Misschien krijgen mensen bij het horen van die nummers wel flashbacks naar vakanties aan de Spaanse kust.”

Record

Dit jaar is La Perez zelf niet in de running voor het beeldje. Ze moet dus geen plek vrijmaken in haar kantoortje waar de prijzen staan te blinken. “Ik had wel wat dingen op tafel liggen, maar we hebben beslist om die nieuwe nummers op te sparen voor later. Ter ere van de Foute Party van QMusic hebben Dorothee Vegas en Like Maarten een remix uitgebrach­t van Enamorada. Ze hebben het nummer in een nieuw, fris jasje gestoken en daardoor is het aan een revival bezig, ook al viert het pas volgend jaar z’n twintigste verjaardag.” Niels Destadsbad­er mag daarentege­n wel nog steeds hopen op de prijs van Radio2. Als Ik neem er één verkozen wordt tot zomerhit, evenaart hij Belle haar record van vijf overwinnin­gen. “Hij kan inderdaad op gelijke hoogte komen. Maar mijn reeks van vijf op een rij kan hij niet meer inhalen. Die staat op mijn conto. (lacht) Maar hij mag van mij winnen hoor. Niels is zo’n sympathiek­e jongen. Ik gun het hem van harte. Zo fanatiek ben ik niet”, lacht Belle. Heeft ze zelf een favoriet? “Wat mij vooral opvalt, is dat er heel veel nieuwe gezichten genomineer­d zijn en opduiken in de tv-shows. Ik vind het leuk om te zien dat er een frisse wind door de showbizz waait. Kijk maar naar artiesten als Pommelien Thijs en Camille. Leuke mensen die goede muziek maken en een carrière aan het uitbouwen zijn.”

Vaste waarde

Over Pommelien en Camille gesproken, ook zij staan zondag op het podium van Tien om te Zien, dat opnieuw zijn plekje opeist aan de Vlaamse kust. “Ik ben best wel trots dat ik het nieuwe seizoen mag openen, net zoals bij de concerten van Zomerhit. De regisseur zal gedacht hebben: we zullen Belle vooraan zetten met een bekend nummer. (lacht) Met Enamorada zit de sfeer er meteen in.”

Belle is altijd een vaste waarde geweest op de guestlist van het muziekprog­ramma. “Ik mag echt van geluk spreken dat ik sinds het begin van mijn carrière - ondertusse­n 23 jaar geleden - aan veel van die programma’s heb mogen meedoen. Het doet veel voor je carrière als je met je kop op tv komt.”

Buurmeisje

En niet alleen bij ons duikt Belle weer op. “Ik heb met Que Viva la Vida destijds mijn grootste hit gescoord in Nederland. Sindsdien kom ik ook daar regelmatig op tv. Ik ben er zowat het buurmeisje dat vaak over de vloer komt. Ik heb vorig jaar meegedaan aan Beste Zangers (de Nederlands­e versie van Liefde voor Muziek, nvdr.) en ik merk dat daar nog heel veel boekingen uit voortkomen. Normaal zijn juli en augustus de drukste maanden, maar nu is het al sinds de paasvakant­ie vollebak. Door corona hebben we twee jaar in een winterslaa­p gezeten en nu wordt alles op korte tijd ingehaald. Er zijn avonden dat ik op vier verschille­nde podia heb gestaan en we hebben zelfs boekingen moeten weigeren. We kregen het gewoon niet in de puzzel gepast.”

De Kreuners

Tijd voor wat vakantie dus. “Ik ben stiekem al een beetje aan het aftellen. We vertrekken volgende week op vakantie naar Spanje, naar mijn ouders”, zegt Belle. Aan de Costa del Sol kan ze gaan genieten met het hele gezin. “Ik denk wel dat ik de juiste balans gevonden heb tussen optreden en het moederscha­p. Ellía wordt eind dit jaar 6 en hij komt ook wel eens mee naar een show. Hij is zelf ook erg muzikaal: hij zit graag achter de piano en zingt liedjes mee. Ik heb hem een cd-spelertje gekocht. Daarin steekt zo’n foute cd van QMusic. Hij leert nu Las Ketchup kennen en hij is echt grote fan van De Kreuners. Ik wil je móet iedere dag opstaan, wel duizend keer. Hij heeft nu ook gevraagd om eens samen naar een concert van hen te gaan.” (lacht)

→ www.belleperez.com

→ ‘Zomerhit’, Eén, zaterdag, 20.45 uur. Stemmen voor Zomerhit kan nog steeds op www.radio2.be/stem/zomerhit

→ ‘Tien om te Zien’, VTM, zondag, 20.30 uur. Wie een show live wil meemaken, kan daarvoor op 1, 2 en 10/8 nog terecht op de zeedijk van Westende

 ?? FOTO JOKKO ?? Vijf jaar op rij kaapte Belle Perez de Zomerhit van Radio2 weg, een record. Dit jaar is ze niet in de running voor het beeldje.
FOTO JOKKO Vijf jaar op rij kaapte Belle Perez de Zomerhit van Radio2 weg, een record. Dit jaar is ze niet in de running voor het beeldje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium