Het Belang van Limburg

Twee jaar na overname JnR sluit Keymusic Hasselt de deuren

-

Waar de Nederlands­e muziekkete­n Keymusic een overname doet, lijken zaken geen lang leven beschoren. Onlangs kwam er ook al een einde aan de winkels in onder meer Kortrijk, Leuven en Sint-Niklaas. “Na bijna 2 jaar

Keymusic Hasselt is er besloten om de winkel te sluiten vanaf 30 juli 2022. We wensen uitdrukkel­ijk alle klanten van harte te bedanken voor het vertrouwen de afgelopen jaren en hopen jullie natuurlijk terug te zien in één van onze andere winkels! Keep on playing music.” Met die abrupte mededeling op Facebook kwam er een einde aan Keymusic Hasselt.

Nauwelijks stock

De sluiting is een verrassing en ook weer niet. “Ik weet van niks”, zegt John Joris vrijdagavo­nd. “Keymusic huurt van mij en heeft me niet verwittigd. Ze moeten toch een opzeg doen”, klinkt het verbaasd. Toch zag Joris de afgelopen tijd met lede ogen aan hoe de winkel in de Dorpsstraa­t achteruit boerde. “Ik wist dat het niet zo goed ging. Er was nauwelijks nog stock. En als je geen stock hebt, is het moeilijk om instrument­en te verkopen. Het is niet de eerste winkel die Keymusic sluit. Ze hebben veel zaken overgenome­n en misschien is het hen allemaal boven het hoofd gegroeid.”

Ziel

Op de Facebookpa­gina van Keymusic Hasselt spuwen meerdere muzikanten intussen hun gal. “Het levenswerk van John is naar de kloten geholpen.”“De ziel was weg. Toppersone­el stond erin, maar het was een zinkend schip.” John Joris kan het alleen maar beamen. “De winkel had inderdaad een ziel en die was weg. Plotseling was het een van de vele winkels.” Zonder enige verwittigi­ng sluit Keymusic van de ene dag op de andere. “Het is van bovenaf beslist. Ik kan er weinig over zeggen”, zucht Laurens Neyens. John Joris leidde hem op en hij stond tot gisteren nog in de winkel. “De komende maand gaan we de stock verdelen. De deur zal nog wel op een kier staan, maar bestelling­en nemen we niet meer aan. Wat ik daarna ga doen, is een vraagteken. Dat John Joris niets van de sluiting afwist? Vreemd. Vorige week hebben wij het hem verteld.”

Hoop

Miscommuni­catie of niet, Keymusic vertrekt. Toch heeft John Joris goede hoop dat er binnenkort weer muziekinst­rumenten te koop zijn. “Neen, ik ga niet zelf opnieuw beginnen. Maar zelfs na de overname door Keymusic kreeg ik regelmatig telefoontj­es van collega’s die interesse in de zaak toonden. Lang zal de winkel niet leeg staan. Zou ook zonde zijn, want nergens in Hasselt kan je nu nog een gitaar kopen”, besluit Joris.

 ?? ?? “Zelfs na de overname door Keymusic kreeg ik regelmatig telefoontj­es van collega’s die interesse in de zaak toonden. Lang zal de winkel niet leeg staan”, denkt eigenaar John Joris.
“Zelfs na de overname door Keymusic kreeg ik regelmatig telefoontj­es van collega’s die interesse in de zaak toonden. Lang zal de winkel niet leeg staan”, denkt eigenaar John Joris.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium