Het Belang van Limburg

Wie verloor kunstgebit aan café De Molen?

- Geert Houben

GEVONDEN AS Een kunstgebit is al veertien dagen hét gesprekson­derwerp in café De Molen in Niel-bij-As. “Een klant vond het hier op het fietspad. Of het mij past? Ik durf het zelfs niet aan te raken”, lacht uitbaatste­r Mia Haumont (74).

In een kartonnen bakje, waarin Mia normaal kaasblokje­s of salami serveert, bewaart ze nu het kunstgebit. “Een bovenstuk. Het moet van een dame zijn. Voor een man lijkt het me niet groot genoeg.”

Al zestig jaar runt Mia de bruine kroeg De Molen, die binnen enkele maanden plaats maakt voor appartemen­ten. Maar een kunstgebit heeft ze er nooit eerder gevonden. “Een klant kwam ermee af toen hij naar huis ging. Hij zag het achter zijn auto op het fietspad liggen en nam het mee naar binnen. ‘Kloterij’, dacht ik. Maar hij had zijn tanden nog aan, dus het kunstgebit kon niet van hem zijn.”

Een speurtocht naar de eigenares via Facebook leverde niets op. Het kunstgebit ligt nog altijd in het bakje op het schap bij Mia in het café in de Hoogstraat. “We hebben er al veel lol mee gehad. Iedereen vraagt telkens of de eigenaar al gevonden is. Een klant heeft het zelfs al eens in zijn mond gestoken. ‘Pas toch maar goed op’, waarschuwd­e ik hem.”

Weggooien

Naar wie er in As en omstreken tandeloos bijloopt, heeft iedereen het raden. “Misschien dat iemand aan het fietsen was en het in haar zak had steken en het vervolgens verloren heeft?” reikt Mia een speurpiste aan.

Feit is dat Mia niet goed weet wat ermee te doen. “Het gaat toch om veel geld voor wie het kwijt is. Als niemand reageert, kan ik niet anders dan het weg te gooien. Of ik het zelf zou aandoen? Ik heb wel een kunstgebit, maar ik denk niet dat het mij past. Dat zullen we maar niet doen. Ik durf het nog niet eens aan te raken. En op de foto ermee wil ik ook niet. Ik ga me toch niet belachelij­k laten maken.”

 ?? ?? Kunstgebit kwijt? Bel Mia op 089/65.70.39
Kunstgebit kwijt? Bel Mia op 089/65.70.39
 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? “We hebben er al veel lol mee gehad. Een klant heeft het gebit zelfs al eens in zijn mond gestoken”, zegt cafébazin Mia.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR “We hebben er al veel lol mee gehad. Een klant heeft het gebit zelfs al eens in zijn mond gestoken”, zegt cafébazin Mia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium