Het Belang van Limburg

Alle ogen op Mick Schumacher na pensioen van Vettel

-

Sebastian Vettel heeft de transferma­rkt in de F1 op zijn kop gezet met de aankondigi­ng dat hij eind dit jaar stopt. Daarin zijn alle ogen nu op Mick Schumacher gericht.

De drie topteams staan daarbuiten. en

doen voort met hun huidige duo’s. Bij is Lance Stroll een certitude, wegens zoon van de baas. Voor het zitje van Vettel heeft Daniel Ricciardo zich afgemeld: “Mijn toekomst ligt vast”, verwees hij naar zijn contract met McLaren, dat hem evenwel wil wippen. De grootste kandidaat bij Aston is Mick Schumacher en Vettel himself lobbyt hard voor zijn protegé.

houdt wellicht vast aan Ocon en Alonso, die zo goed als zeker zou blijven. Maar het Franse merk moet wel een oplossing vinden voor zijn opkomende talent Oscar Piastri: als Alpine hem in 2023 niet in de F1 onderbreng­t, is de Australiër een vrij man. De Fransen zoeken daarom openingen bij andere teams. Piastri wil het liefst naar McLaren, maar zolang Ricciardo niet wijkt, is daar geen plaats. Eerder leek Piastri op weg naar

in de plaats van Nicholas Latifi. Nyck de Vries wordt daar nu weer naar voor geschoven door Mercedes, dat hem achter de hand wil houden voor het geval Hamilton stopt.

en blijven wellicht ongewijzig­d.

ook, tenzij het Schumacher verliest.

Red Bull, Ferrari Mercedes

Alpine

Williams

Alfa Romeo

Haas

Aston Martin

AlphaTauri

GRID VOOR 2023: (namen in vet zijn zeker): Red Bull: Verstappen, Perez. Mercedes: Hamilton, Russell. Ferrari: Leclerc, Sainz. McLaren: Norris, Ricciardo/Piastri. Alpine: Ocon, Alonso. AlphaTauri: Gasly, Tsunoda. Aston Martin: Stroll, Schumacher/Ricciardo/ Alonso/De Vries/Albon. Alfa Romeo: Bottas, Zhou. Williams: Albon, De Vries, Latifi, Sargeant. Haas: Magnussen, Schumacher, Giovinazzi, Fittipaldi.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Mick Schumacher.
FOTO ISOPIX Mick Schumacher.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium