Het Belang van Limburg

Hermans, Thijssen en Meeus azen op succes

-

WIELRENNEN RONDE VAN POLEN Met de Ronde van Polen start zaterdag de zevendaags­e rittenkoer­s die Remco Evenepoel in 2020 op zijn naam schreef. In 2017 was Dylan Teuns aan het feest en in 2016 toonde Tim Wellens zich de sterkste. Al lijkt de kans op een nieuwe Belgische eindzege eerder klein.

Negentien Belgen staan, momenteel, aan de start van de Ronde van Polen. Een en ander mag verwacht worden van Mauri Vansevenan­t, Steff Crass en Thomas De Gendt in de etappes door de bergen of in ritten die voor aanvallers bestemd zijn. Als het tot sprinten komt, is het uitkijken naar Edward Theuns, Gerben Thijssen en Jordi Meeus. Ook Quinten Hermans maakt zijn rentree in competitie, nadat hij door zijn ploeg naast de selectie voor de Tour was gelaten.

Geen denderend deelnemers­veld

Vorig jaar pakte Joao Almeida de eindzege. Maar die is er deze keer niet bij voor UAE Team Emirates, dat Davide Formolo en Diego Ulissi als kopmannen uitspeelt voor het klassement. Pascal Ackermann

zal dan weer moeten sprinten. Andere kanshebber­s op de eindzege zijn Sergio Higuita, die er aan zijn voorbereid­ing voor de Vuelta begint. Ineos Grenadiers speelt dan weer Richard Carapaz uit. Ook Pello Bilbao zal zich in de strijd gooien voor het klassement. Winnaar van 2018 Michal Kwiatkowsk­i moest in laatste instantie forfait geven nadat hij een hersenschu­dding opliep bij een val op training. Er staat dus geen al te stevig deelnemers­veld aan de start voor het eindklasse­ment. Wel zijn er heel wat topsprinte­rs van de partij, zoals Mark Cavendish, Sam Bennett, Arnaud Démare, Elia Viviani, Olav Kooij, de eerder vermeldde Ackermann, Kaden Groves en Ethan Hayter, die ook op een aankomst voor punchers uit de voeten kan.

 ?? FOTO BELGA ?? Quinten Hermans, bij zijn ritzege in de Baloise Belgium Tour.
FOTO BELGA Quinten Hermans, bij zijn ritzege in de Baloise Belgium Tour.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium