Het Belang van Limburg

Kopecky derde ondanks val, Vos wint tweede rit

- Werner Bourler

WIELRENNEN

TOUR DE FRANCE FEMMES Lotte Kopecky had nog eens een goede dag en spurtte in Rosheim naar de derde plaats. Ondanks een val onderweg. Marianne Vos pakte haar tweede ritzege en trekt als leidster de bergen in.

De zesde rit tussen Saint-Diédes-Vosges en Rosheim was gesneden koek voor vluchters maar het peloton liet de kloof met de veertien aanvallers, met daarbij Jesse Vandenbulc­ke, niet te groot worden. De Française Marie Le Net werd als laatste gegrepen en in de spurt pakte geletruidr­ager Marianne Vos haar tweede ritzege. Kopecky werd derde. “Ik zat prima geposition­eerd maar liet mij dan insluiten. Jammer, er zat meer in. Ik had nog eens een goede dag. Vreemd dat ik zo wisselvall­ig ben.” Kopecky kwam op 22 km van de finish ten val in een afdaling. “Lorena Wiebes tikte een achterwiel aan en viel. Ik kon haar niet meer ontwijken. Gelukkig kreeg ik hulp van de ploegwagen van Plantur-Pura om terug te keren.” Julie De Wilde moest in de finale dertig seconden toegeven waardoor ze de witte jongerentr­ui verliest aan de Zweedse Borgström, een opsteker voor AG InsuranceN­XTG.

Vogezen brengen beslissing

Dit weekend wordt de Tour afgesloten met twee bergetappe­s. Zaterdag van Sélestat naar Le Markstein (127 km) met onderweg Petit Ballon (9,3 km aan 8,1%), Col du Platzerwas­el (7,1 km aan 8,3%) en Grand Ballon (13,5 km aan 6,7%). Die laatste ligt op 7 km van de finish. Zondag moeten de rensters over Ballon d’Alsace (8,7km aan 6,9%) en de aankomst ligt bovenop La Super Planche des Belles Filles.

Grote vraag: is topfavorie­te Annemiek van Vleuten helemaal hersteld van haar maag- en darmproble­men die haar op dag drie tijd deed verliezen? Door het wegvallen van Marta Cavalli wordt vooral gekeken naar het SD Worx-duo

Demi Vollering en Ashleigh Moolman-Pasio. Afwachten ook of Kasia Niewiadoma, Elisa Longo Borghini en vooral Marianne Vos kunnen standhoude­n.

 ?? FOTO AFP ?? Kopecky grimast, in het spoor van een juichende Vos: “Ik had nog eens een goede dag. Vreemd dat ik zo wisselvall­ig ben.”
FOTO AFP Kopecky grimast, in het spoor van een juichende Vos: “Ik had nog eens een goede dag. Vreemd dat ik zo wisselvall­ig ben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium