Het Belang van Limburg

LOMMEL SK “We zijn nog niet klaar voor de competitie­start”

- Sven Claes

Met nog twee weken te gaan nadert de competitie­start in de Challenger Pro League. Lommel SK ontvangt zaterdag Eredivisie­degradant Willem II. Kapitein Glenn Neven (32) blikt vooruit.

Het trainingsk­amp in Manchester is inmiddels een poos achter de rug. De laatste rechte lijn richting competitie­start gaat bijna in. De oefenwedst­rijd tegen een Nederlands­e tweedeklas­ser is voor trainer Steve Bould een eerste waardemete­r voor het openingsdu­el tegen Dender, alleen strooien blessures en ziektes roet in het eten. “De duels tegen Westerlo, Reims en Crewe Alexandra zijn positief verlopen. Alleen zal je tegen Willem II door de afwezighei­d van een zestal spelers toch een kwaliteits­verschil merken”, vertelt Glenn Neven. “We zijn nog niet klaar voor de competitie­start, maar we hebben gelukkig nog twee weken om een nieuw spelsystee­m er in te slijpen. Je kan niet alles in één keer brengen. Het is stap per stap. Iedere week werken we rond een ander thema en dan is het de bedoeling dat de nieuwe staf dat terugziet in de volgende wedstrijd.”

Geloof in eigen kunnen

Ondanks het vertrek van Kevin Kis, Koki Saito, Arthur Sales en Bryan Smeets is het geloof in eigen kunnen sterk aanwezig. “Ik geef toe dat er kwaliteit vertrokken is, maar er zijn ook nieuwe kwaliteite­n aangeworve­n. Elke speler wil dat er nog kwaliteit bijkomt, maar of dat nodig is, weet ik niet.

Elke speler heeft baat bij een zo sterk mogelijke ploeg. De jongeren die zijn gebleven, hebben alleszins stappen vooruit gezet.

Het is lastig voor mij om in te schatten of ze voldoende stappen vooruit gezet hebben om de concurrent­ie aan te gaan. Op basis van de wedstrijde­n ziet het er degelijk uit, ook al stellen oefenwedst­rijden weinig voor. Als het om de knikkers draait, is dat vaak nog een ander paar mouwen.”

Ambitie

Groen-wit beëindigde vorig seizoen met een ongeslagen reeks van negen wedstrijde­n op rij en kwam zo uit op een zesde plek op acht deelnemers. “De voorbije seizoenen was handhaving steeds de ambitie, maar sinds de komst van City Football Group in 2020 heeft er nooit iemand gesproken over een ambitie. Beter doen dan vorig seizoen lijkt me een absolute must, want vorig seizoen mag niet herhaald worden. Ik heb toen diep gezeten, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we zouden degraderen. Lommel SK hoort thuis bij de eerste zes van de Promotion Play-Offs, dat mag de eerste ambitie zijn”, besluit Neven.

Komst Nassim Chadli rond - De Noord-Limburgers maakten vrijdag de komst van Nassim Chadli (21) bekend. De Marokkaans­e flankspele­r wordt één seizoen gehuurd van de Franse zusterclub Troyes.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Glenn Neven: “Lommel SK hoort thuis bij de eerste zes van de Promotion PlayOffs.”
FOTO DICK DEMEY Glenn Neven: “Lommel SK hoort thuis bij de eerste zes van de Promotion PlayOffs.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium