Het Belang van Limburg

De weg naar Val di Togno

-

Wilde dieren

Het is twee uur ’s nachts wanneer ik in mijn notaboekje krabbel: ‘Rob: zachter en grappiger; Lize, ook anders dan verwacht – spontaan, enthousias­t, niet intellectu­alistisch.’ Intellectu­alistisch is een woord dat niet bestaat, maar je begrijpt wat ik bedoel. Het was na middernach­t toen de meest indrukwekk­ende schrijfste­r van de Lage Landen me aan het station van Sondrio zo hartelijk omhelsde dat ik van de weeromstui­t ook haar geliefde Rob van Essen een klapzoen gaf.

Bergop naar Val di Togno boorde ik met mijn koplampen een tunnel van licht door het bos. De rit over het slingerweg­getje was als een bladzijde die we uit een sprookjesb­oek scheurden. Lize hing als een opgewonden Chiromeisj­e tussen de voorste stoelen in. “Zullen we de komende dagen wilde dieren zien? Ik hoop zo hard dat we wilde dieren zullen zien.”

Soms luistert het universum naar wensen van mensen, want enkele haarspeldb­ochten verder bevroren een moederhert en haar kalfje in mijn verstraler­s, een kalfje met de stippen van Bambi op z’n vacht.

“Oh! De reis is al geslaagd!” juichte de vrouw die ruim driehonder­dduizend exemplaren van haar debuutroma­n verkocht.

Nog verder liep een ree over het keienbaant­je met z’n negenentwi­ntig haarspeldb­ochten. “Nou, dat zal de krant wat gekost hebben”, zei Rob van Essen. “Jullie hebben natuurlijk kerels betaald die in de boskant wachten tot wij voorbijkom­en en dan een stuk wild de baan op duwen.” Hij deed een man met een walkietalk­ie na. “Hallo, ja? Ze komen eraan. Nog even, ja, nu, actie!” De nacht was zwoel. Een halve maan gaf zilver licht. Buiten bij ons eenzame alpenhuisj­e dronken

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium