Het Belang van Limburg

Geraerts heeft eerste zege als coach beet

-

Karel Geraerts heeft zijn eerste zege als coach van Union beet. Na het 1-1-gelijkspel op de openingssp­eeldag bij STVV klopten de Brusselaar­s Charleroi in eigen huis met 1-0 na een knappe goal van Sykes.

Union nam meteen het heft in handen en dicteerde de wet, maar echt concreet doelgevaar was schaars. Kansjes voor Sykes en Adingra bleven eerst onbenut en ook Nieuwkoop zag de beste kans van de eerste helft - een kopbal van dichtbij - gepareerd door Koffi. Charleroi loerde op de counter. En halverwege de eerste helft was dat bijna succesvol: Kayembe kon uithalen, maar zag zijn schot afgeblokt door Sykes. Terug naar Union dan, want Charleroi toonde weinig tot niets. Adingra, vorige week nog de held tegen STVV, toonde zich erg gretig in zijn dribbels. Maar een kopper? Dat is hij duidelijk minder. Spitsbroed­er Vanzeir schotelde hem een perfecte cross voor, maar de Ivoriaan kon van dichtbij niet kadreren. 0-0 aan de rust.

Teuma tovert

De tweede helft bracht meteen meer animo: Charleroi was de eerste ploeg die echt kwam dreigen, maar Moris had een knappe parade in huis op een plaatsbal van Ilaimahari­tra. Net wanneer de Zebra’s op gang leken te komen, sloeg Union toe: centrale verdediger Sykes infiltreer­de in de zestien, zette een een-tweetje op met Vanzeir en rondde keurig af met een gekruist schot: 1-0.

Union ging zonder succes op zoek naar een tweede treffer, terwijl Charleroi daar maar bitter weinig tegenover kon stellen. Union schiet met 4 op 6 zowaar beter uit de startblokk­en dan vorig seizoen. Al opende het toen wel tegen Anderlecht en Club Brugge.

UNION: Moris, Nieuwkoop, Burgess, Sykes, Van der Heyden, Amani, Teuma (84’ Puertas), Lynen, Lapoussin (84’ Dony), Vanzeir (90’ François), Adingra (64’ Ziani)

CHARLEROI: Koffi, Knezevic, Andreou, Bessilé, Nkuba (61’ Mbenza), Zorgane (85’ Heymans), Ilaimahari­tra, Morioka (76’ Gholizadeh), Kayembe, Zaroury, Badji (61’ Benbouali)

DOELPUNTEN: 56’ Sykes (Vanzeir) 1-0

GELE KAARTEN: 20’ Nieuwkoop, 45’ Amani, 61’ Ilaimahari­tra

SCHEIDSREC­HTER: Nicolas Laforge

STAND

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium