Het Belang van Limburg

“Nu moeten anderen maar vlammen”

-

Oyen out, Onuachu out, Ito weg, Dessers in transfermo­dus. Wouter Vrancken is er niet blij mee. “Maar ik weet dat de club intensief bezig is met het aantrekken van vers bloed. Dus ga ik niet klagen en zagen.”

Een heel ander geluid dan zijn voorganger. Bij Vrancken is het glas altijd halfvol. Logische openingsvr­aag op de vrijdagse persconfer­entie: hoe kijkt hij terug op de afgelopen week? “Dubbel”, was het antwoord. “Enerzijds was er veel turbulenti­e. Anderzijds was het trainingsg­ewijs een uitstekend­e week. Ik heb opnieuw veel intensitei­t gezien. Ook bij iemand als Dessers. Nee, ik heb het niet over zijn uitstap naar Kopenhagen gehad. Natuurlijk was de timing niet gelukkig. Maar zolang hij op training en in de wedstrijde­n zijn beste beentje voorzet, is het voor mij goed.”

Ook over de keuze van Ito valt er bij Vrancken geen onvertogen woord.

“De club heeft al het mogelijke gedaan om zijn vertrek te voorkomen.

Maar jammer genoeg is dat niet gelukt. Ik had een goeie band met Junya. Maar ik begrijp zijn beslissing. Nu moeten anderen maar vlammen.”

Nicolas Castro

Die anderen zullen vooral op beide flanken te vinden zijn. Bij de alternatie­ven zijn Trésor, Paintsil en El Khannouss voor de hand liggende opties. Maar dat veronderst­elt wel dat Castro zijn debuut maakt. Is de Argentijns­e nieuwkomer klaar voor de strijd? Vrancken: “Tja, wanneer is hij klaar? Idem: wanneer is een jonge speler klaar? Dat weet je pas als je hem zet. Dat is de keuze van het moment. Laat het me zo stellen: ik ben niet bang om hem te brengen.”

Op meer vers bloed is het voorlopig wachten. Maar daar maakt de coach zich niet druk over. “Die versterkin­g zal er komen. De club en Dimi (de Condé, nvdr.) zijn intensief bezig. Als coach heb je die versterkin­gen liever vandaag dan morgen. Maar als je bezig bent met een sterk dossier, is een extra week geduld misschien

ook niet slecht.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium